Δημοκρίτειο: Φοιτητές φτιάχνουν μονοθέσιο τύπου formula για διεθνή διαγωνισμό

ΡΕΠΟΡΤΑΖΔημοκρίτειο: Φοιτητές φτιάχνουν μονοθέσιο τύπου formula για διεθνή διαγωνισμόΠαρασκευή, Φεβρουάριος 10, 2017 - 16:49

«Γκάζι» για τον διεθνή διαγωνισμό Formula SAE (τον ερχόμενο Ιούλιο) στην Ιταλία πατάει μια ομάδα δραστήριων φοιτητών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης στην Ξάνθη, που σχεδίασε και ήδη κατασκευάζει μονοθέσιο αγωνιστικό αυτοκίνητο.

Η πρωτοβουλία ξεκίνησε το 2015 και θα ολοκληρωθεί με την κατασκευή

-από το μηδέν- του οχήματος τύπου formula και τη συμμετοχή της φοιτητικής ομάδας στον διαγωνισμό, όπου θα παρουσιαστούν αντίστοιχα μονοθέσια, τα οποία θα διακριθούν βάσει χαρακτηριστικών.

Η ομάδα Democritus Racing Team DRT ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 2015, στην πλειονότητά της από φοιτητές του Τμήματος Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης, αλλά αυτή τη στιγμή αποτελείται από φοιτητές διάφορων τμημάτων του Δημοκρίτειου, με υπεύθυνο καθηγητή τον Αντώνη Γαστεράτο. Οι φοιτητές συγκεντρώνονται σε ειδικό χώρο, που τους έχει παραχωρηθεί μέσα στο πανεπιστήμιο, όπου οργανώνουν τις δράσεις τους.

Αυτή τη στιγμή βρίσκονται στο στάδιο ολοκλήρωσης του σχεδιαστικού τμήματος του οχήματος, το οποίο θα περάσει στη φάση της παραγωγής. Μένει να παραχωρηθεί ακόμη ένας χώρος μέσα στο πανεπιστήμιο, όπου θα προχωρήσει η κατασκευή του μονοθεσίου.

Εξάλλου, οι φοιτητές έχουν καταφέρει να εξασφαλίσουν τα απαραίτητα υλικά για την κατασκευή του μέσω χορηγιών, ενώ το project στηρίζεται σε δωρεές που συγκεντρώνουν οι ίδιοι μέσω προωθητικών ενεργειών, με στόχο να κάνουν γνωστή στο ευρύτερο κοινό τη δράση τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα