Μια ζεστή αγκαλιά για δεκάδες παιδιά

ΡΕΠΟΡΤΑΖΜια ζεστή αγκαλιά για δεκάδες παιδιάΠαρασκευή, Φεβρουάριος 10, 2017 - 16:47

Ελπίδα στα εγκαταλελειμμένα παιδάκια να βρεθούν σε ζεστή αγκαλιά και να νιώσουν ένα τρυφερό χάδι δίνει το πρόγραμμα μετακίνησης βρεφών από τα δημόσια μαιευτήρια και αποκατάστασής τους σε ανάδοχες οικογένειες, που δρομολογούν τα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Αττικής.

ΑΠΟ ΤΗ
ΓΙΟΥΛΗ ΣΤΑΡΙΔΑ

Σκοπός του προγράμματος είναι

να σταματήσει το φαινόμενο της παραμονής των μωρών για μεγάλο χρονικό διάστημα στα δημόσια μαιευτήρια, να μειωθούν ο κοινωνικός στιγματισμός και η ιδρυματοποίηση των παιδιών και ταυτόχρονα να δημιουργηθεί μία βάση κατάλληλα εκπαιδευμένων γονέων, προετοιμασμένων να δεχθούν παιδιά, στο πλαίσιο της αναδοχής, και να τα μεγαλώσουν.

Ηδη, τα πρώτα βρέφη από τα Μαιευτήρια «Ελενα» και «Αλεξάνδρα» έχουν μετακινηθεί στο Αναρρωτήριο Πεντέλης, όπου τα Παιδικά Χωριά SOS έχουν δημιουργήσει ξενώνα φιλοξενίας, κατάλληλα εξοπλισμένο για να φιλοξενήσει ταυτόχρονα έως 15 βρέφη και νήπια.
Το πρόγραμμα υποδέχεται βρέφη από όλα τα δημόσια μαιευτήρια της χώρας, με στόχο η παραμονή τους στο Αναρρωτήριο Πεντέλης να μην υπερβαίνει τους εννέα με δέκα μήνες, ενώ θα δίνεται η δυνατότητα να αποκαθίστανται σε ανάδοχες οικογένειες και βρέφη ή παιδιά που φιλοξενούνται στον Ξενώνα Βρεφών SOS και στην Παιδόπολη «Αγιος Ανδρέας».

Στην πρώτη διετία λειτουργίας του προγράμματος, το οποίο πραγματοποιείται με δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», προβλέπεται η δημιουργία μιας δεξαμενής 150 ανάδοχων οικογενειών και η αποκατάσταση τουλάχιστον 100 παιδιών, ηλικίας έως 12 ετών! Κατάλληλοι για να γίνουν ανάδοχοι γονείς είναι οικογένειες αποτελούμενες από συζύγους και μεμονωμένα άτομα ηλικίας από 30 έως 60 ετών, με ή χωρίς παιδιά. Τα πρόσωπα που θα αναλάβουν τη φιλοξενία και τη φροντίδα των παιδιών θα πρέπει να είναι ενήλικοι σωματικά και ψυχικά υγιείς, με διάθεση να προσφέρουν ζεστό και ασφαλές περιβάλλον σε παιδιά άλλων γονιών, για χρονικό διάστημα που προσδιορίζεται τόσο από τις ανάγκες κάθε παιδιού όσο και από τις δικές τους δυνατότητες, τη διαθεσιμότητα και την καταλληλότητά τους, όπως επαναξιολογούνται ανά τακτά διαστήματα από τους επαγγελματίες που υλοποιούν το πρόγραμμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα