Διατροφή, υγεία και άσκηση!

SHOWBIZfitnessΔιατροφή, υγεία και άσκηση!Παρασκευή, Ιούνιος 10, 2016 - 18:49

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΙΣ ΤΣΑΝΤΕΣ

Είτε την κρεμάτε στον ώμο είτε τη στηρίζετε στο μπράτσο ή την περνάτε χιαστί, ο τρόπος με τον οποίο συνηθίζετε να μεταφέρετε την τσάντα σας καθημερινά έχει σημαντικό αντίκτυπο στους μυς και στις αρθρώσεις προκαλώντας συχνά πόνους στον αυχένα, στη μέση και στους ώμους.

Οπως εξηγεί η φυσιοθεραπεύτρια Σάμι Μάργκο, αν είστε από εκείνες που στηρίζουν την τσάντα στον

βραχίονα κρατώντας τον αγκώνα λυγισμένο σε ορθή γωνία, τότε επιβαρύνετε σημαντικά τον δικέφαλο αλλά και την άρθρωση του αγκώνα, ρισκάροντας να εκδηλώσετε τενοντίτιδα, ειδικά αν είναι βαριά.

Αντίθετα, αν την κρεμάτε στον έναν ώμο επιβαρύνετε την ακρωμιοκλειδική άρθρωσή σας, η οποία συμπιέζεται για να σηκώσει το βαρύ φορτίο, ενώ, αν την κρατάτε από το χερούλι της στο ένα χέρι, τότε είναι πιθανό να εκδηλώσετε πόνο στη μέση και στον αυχένα.

Η καλύτερη επιλογή, σύμφωνα με τη Μάργκο, είναι να κρεμάτε την τσάντα χιαστί, καθώς το βάρος της μοιράζεται καλύτερα σε όλο το σώμα.

Μέθοδος για τέλεια γραμμωμένα χέρια

Το μυστικό των γραμμωμένων χεριών αποκάλυψε σε συνέντευξή του ο personal trainer και ιδρυτής του CPXperience Κόρτνεϊ Πολ, ο οποίος εξήγησε ότι για την επίτευξη της τέλειας γράμμωσης χρειάζονται τρία πράγματα. Το πρώτο είναι η ποικιλία ασκήσεων, ώστε να γυμναστεί κάθε πλευρά κάθε μυός. Το δεύτερο είναι η επιμονή, αφού τα αποτελέσματα δεν φαίνονται ύστερα από μια μέρα προπόνησης. Χρειάζονται 2-3 φορές άσκηση την εβδομάδα για αρκετούς μήνες, ώσπου να αρχίσει να αποδίδει ο κόπος. Το τρίτο είναι οι πολλές επαναλήψεις. «Αν νομίζετε ότι μπορείτε να κάνετε μόνο 15, πιέστε τον εαυτό σας για 20» λέει.

ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΜΕ ΤΟ ΠΙΡΟΥΝΙ

Η υιοθέτηση ενός αυστηρού προγράμματος διατροφής και άσκησης απαιτεί δίχως αμφιβολία κάμποση αφοσίωση και πειθαρχία. Κι όμως, ένα απλό τρικ μπορεί να σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από τα περιττά κιλά σε χρόνο μηδέν.

Το μόνο που πρέπει να αλλάξετε είναι το χέρι με το οποίο συνηθίζετε να κρατάτε το πιρούνι. Ο Μπράντον Γκιέγιεν, δημιουργός του healthy living blog Dr. Chill, υποστηρίζει ότι, όταν δεν τρώμε με το λεγόμενο «καλό» χέρι μας, δηλαδή το δεξί για τους δεξιόχειρες και το αριστερό για τους αριστερόχειρες, τρώμε πιο αργά και κατ' επέκταση το στομάχι προλαβαίνει να στείλει στον εγκέφαλο το μήνυμα ότι χόρτασε, προτού παραφάμε.

Συνιστά μάλιστα να αρχίσουμε τη δοκιμή από το δείπνο και, αν έχει αποτέλεσμα, να την επεκτείνουμε σε όλα τα γεύματα.

Super ρόφημα για την Γκουίνεθ Πάλτροου

Δείχνει γευστικό, έχει γίνει trend και πωλείται σε όλα τα καφέ από το Σίδνεϊ ως το Σαν Φρανσίσκο. Το turmeric latte, το αγαπημένο μη καφεϊνούχο ρόφημα της Πάλτροου, εκτός από μόδα, αποτελεί και μια άκρως υγιεινή επιλογή για όσους θέλουν να αποφύγουν τα ροφήματα καφεΐνης ή τα smoothies με τα πολλά λιπαρά.

Βασικό συστατικό του είναι ο κουρκουμάς, καρύκευμα που σε συνδυασμό με το γάλα αμυγδάλου, τη ζάχαρη καρύδας ή το μέλι και λίγο τζίντζερ δημιουργούν ένα άκρως γευστικό, ζεστό ή κρύο ρόφημα, γεμάτο αντικαρκινικές, αντιφλεγμονώδεις και αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Ανάλογα με τα γούστα του καθενός, μπορεί να προστεθεί κακάο ή μέλι.

Η ΟΔΗΓΗΣΗ «ΦΕΡΝΕΙ» ΚΙΛΑ

Οδηγείτε πάνω από μισή ώρα την ημέρα; Τότε μην απορείτε που παίρνετε βάρος, αντί να χάνετε, ενώ τρέφεστε υγιεινά. Ερευνα του Australian Catholic University έδειξε ότι όσοι κάθονται στο τιμόνι για περισσότερο από 30 λεπτά την ημέρα είναι να πιθανό να πάρουν έως και δύο κιλά σε σχέση με εκείνους που οδηγούν μόλις 15 λεπτά. Η οδήγηση μπορεί επίσης να προσθέσει ενάμισι εκατοστό στην περιφέρεια της μέσης σας, γεγονός που αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη και εγκεφαλικού.

Οι κίνδυνοι για όσους αρχίζουν γυμναστική

Μπορεί να νομίζετε ότι βάζοντας ένα ζευγάρι αθλητικά παπούτσια έχετε κάνει το πρώτο βήμα για τη βελτίωση της υγείας και της φυσικής κατάστασής σας. Μέσα από έρευνα του College of Podiatry διαπιστώθηκε ωστόσο ότι το 50% εκείνων που αρχίζουν τρέξιμο ή ένα νέο άθλημα τραυματίζονται μέσα στους πρώτους μήνες και μάλιστα πολλοί εξ αυτών σοβαρά.
Οι περισσότεροι τραυματισμοί ξεκινούν συνήθως από μικροενοχλήσεις στα πόδια ή τα χέρια, που πολλοί τείνουν να τις αγνοούν με αποτέλεσμα να χειροτερεύουν, ρισκάροντας να εκδηλώσουν σοβαρή βλάβη στα νεύρα και στις αρθρώσεις ή ακόμη και επώδυνα διαστρέμματα.

ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ

Οταν είστε στη δουλειά, προσπαθείτε να σηκώνεστε από το γραφείο σας κάθε 20 λεπτά, προσποιούμενοι είτε ότι θέλετε να βάλετε νερό είτε ότι θέλετε να μιλήσετε σε κάποιον συνάδελφο. Σύμφωνα με τους ειδικούς, όταν περνάμε πολλή ώρα καθιστοί επιβραδύνουμε τον μεταβολισμό μας, γεγονός που επηρεάζει την ικανότητά του να ρυθμίζει την πίεση και τη διάσπαση του λίπους στο σώμα. Ενα ολιγόλεπτο διάλειμμα από την καρέκλα είναι ό,τι καλύτερο για την υγεία.

Keywords
Τυχαία Θέματα