Διαταγές από τρανσέξουαλ λοχαγό!

ΚΟΣΜΟΣΔιαταγές από τρανσέξουαλ λοχαγό!Τρίτη, Ιανουάριος 20, 2015 - 16:57

Αν το έκανε ως φαντάρος, θα ήταν απλώς ακόμα μία περίπτωση, το γεγονός όμως ότι προήχθη σε αξιωματικό τής εξασφαλίζει την πρωτιά. Η 27χρονη Αννα Γουίντερμπερν έγινε η πρώτη αξιωματικός του βρετανικού στρατού που άλλαξε φύλο. Κατατάχτηκε στις ένοπλες δυνάμεις ως άντρας, όσα όμως έζησε στα πεδία της μάχης στο Αφγανιστάν την έπεισαν να πάρει την απόφαση να γίνει γυναίκα. Ο στρατός δεν είχε αντίρρηση να συνεχίσει να υπηρετεί και σήμερα είναι λοχαγός, έχοντας τον πιο υψηλό βαθμό που κατέχει τρανσέξουαλ στον βρετανικό στρατό.


Δεκαπέντε ετών εντάχθηκε στο στρατιωτικό κολέγιο και στη συνέχεια χρηματοδοτήθηκε από τον στρατό για να σπουδάσει Ηλεκτρονική Μηχανική στο πανεπιστήμιο του Νιούκαστλ. Ακολούθησε η Βασιλική Στρατιωτική Ακαδημία του Σάντχαρστ και όταν την ολοκλήρωσε με επιτυχία, τοποθετήθηκε στη Γερμανία. Κομβικής σημασίας ήταν η αποστολή στο Αφγανιστάν.


Οπως είπε η ίδια στην εφημερίδα «The Sun», η σκληρή εμπειρία στην έρημο, όπου μαζί με άλλους επτά στρατιώτες ζούσαν ο ένας πάνω στον άλλον μέσα σε μια σκηνή, την έκανε να πάρει την απόφαση να αλλάξει φύλο. Ενιωθε ότι ζούσε ένα ψέμα, ότι έπαιζε θέατρο, όπως εξηγεί. Από την εφηβεία συνειδητοποίησε ότι ήταν γυναίκα, αλλά δεν έβρισκε το θάρρος να κάνει την αλλαγή. Την τρομοκρατούσε το πώς θα αντιδρούσε ο περίγυρός της.


Οταν όμως επέστρεψε στην Αγγλία από το Αφγανιστάν, έκανε τις επεμβάσεις και αφού ολοκλήρωσε την ορμονοθεραπεία, άρχισε τη νέα της ζωή. Οπως λέει, οι γονείς της τη στήριξαν στην επιλογή της, αν και γι' αυτούς ήταν δύσκολο. Ανησυχούσαν αν θα μπορέσει να έχει «φυσιολογική ζωή μετά». Οταν είδαν ότι όλα πήγαν καλά, προσθέτει, ήταν περήφανοι για εκείνη.


Οσον αφορά την ίδια, στην αρχή φοβήθηκε ότι η αλλαγή φύλου θα είχε συνέπειες στη στρατιωτική της καριέρα. Διαπίστωσε όμως στη συνέχεια ότι, χάρη σε νομοθετικές ρυθμίσεις που ισχύουν από το 1999, μπορεί να συνεχίσει να υπηρετεί ως τρανσέξουαλ, ανεβαίνοντας μάλιστα στην ιεραρχία.

Keywords
Τυχαία Θέματα