Δάκρυσε η Παναγία

ΡΕΠΟΡΤΑΖΔάκρυσε η ΠαναγίαΤετάρτη, Σεπτέμβριος 11, 2019 - 17:25

❱❱ «Θαύμα» με εικόνα της Θεοτόκου στον Ναό της Αγίας Τριάδας στο Σικάγο, που κινδυνεύει με λουκέτο από δυσβάσταχτα χρέη

Το «θαύμα» στο οποίο όλοι ήλπιζαν φαίνεται πως έγινε στον Ελληνορθόδοξο Ναό της Αγίας Τριάδας του Σικάγου, όταν την Κυριακή άρχισαν να κυλούν δάκρυα από τα μάτια εικόνας της Παναγίας.

Την ώρα που ο πλειστηριασμός φαντάζει αναπόφευκτος, εξαιτίας των δυσβάσταχτων χρεών του ναού, πολλοί από τους πιστούς που τον κατακλύζουν αυτές τις μέρες για να προσκυνήσουν τη θαυματουργή εικόνα εκτιμούν ότι πρόκειται για

ένα σημάδι από τον Θεό.

Ο πρώτος που παρατήρησε το φαινόμενο ήταν η νεωκόρος της εκκλησίας, την ώρα που προετοίμαζε τον ναό για μία από τις τελευταίες λειτουργίες του.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Chicago Tribune», ο ιερέας Νίκολας Τζόνας (μικρή φωτό) ανέφερε ότι η γυναίκα είδε να τρέχουν δάκρυα από τα μάτια της Παναγίας, τα οποία μάλιστα άφησαν το μακρύ τους αποτύπωμα στην εικόνα.

«Τα δάκρυα της Παναγίας είναι ένα σημάδι και το θαύμα συμβαίνει μέσα στην καρδιά μας» ανέφερε η Λόρα Τόβαρ, πιστή της ενορίας, στην εφημερίδα.

Ο ιερέας Τζόνας, ο οποίος μελέτησε την ουσία που διακρίνεται πάνω στην εικόνα, ανέφερε ότι έχει ως βάση της το λάδι, που αρκετοί πιστοί εκτιμούν ότι έχει θεραπευτικές ιδιότητες και αποτελεί ευλογία από τον Θεό.

«Δεν μπορώ να ερμηνεύσω γιατί κλαίει, αλλά ξέρω ότι εμείς οι άνθρωποι κλαίμε συνήθως για δύο λόγους: είτε από χαρά είτε από λύπη» είπε, προσθέτοντας ότι δεν είναι σίγουρος αν τα δάκρυα αυτά αποτελούν σημάδι ότι η εκκλησία θα σωθεί. «Θα την αφήσω να ολοκληρώσει την κουβέντα της. Και θα δούμε τι θα γίνει» συνέχισε.

Ο Ιερός Ναός της Αγίας Τριάδας λειτουργεί τον τελευταίο χρόνο χάρη στις δωρεές των πιστών, καθώς η ενορία χρωστά περίπου 7.200.000 ευρώ, ποσό που αδυνατεί να καταβάλει. Συμπτωματικά, για το μέλλον του ναού είναι προγραμματισμένο να αποφασίσει εντός της εβδομάδας το ομοσπονδιακό πτωχευτικό δικαστήριο.

Keywords
Τυχαία Θέματα