«Χρυσό» στο Ναυάγιο

13:38 5/8/2014 - Πηγή: Espresso
ΡΕΠΟΡΤΑΖ«Χρυσό» στο ΝαυάγιοΤρίτη, Αύγουστος 5, 2014 - 13:35

Είναι ένα από τα πιο γραφικά ελληνικά νησιά, κάθε καλοκαίρι... βουλιάζει από χιλιάδες τουρίστες και διαθέτει την πιο όμορφη παραλία του κόσμου!

Ο λόγος για τη Ζάκυνθο, το πανέμορφο νησί του Ιονίου που θεωρείται ένα από τα πιο ωραία μέρη στον κόσμο και -δικαίως- απασχολεί συνεχώς τον διεθνή Τύπο, ο οποίος την εκθειάζει γράφοντας ιδιαίτερα κολακευτικά σχόλια. Του λόγου το αληθές αποδεικνύει το πρόσφατο αφιέρωμα της διάσημης ηλεκτρονικής εφημερίδας «Huffington

Post», που αναφέρθηκε στο νησί με διθυραμβικά σχόλια και απέδωσε στο Ναυάγιο τον τίτλο της πιο όμορφης παραλίας στον κόσμο, αφήνοντας τις υπόλοιπες θέσεις σε προορισμούς όπως οι εξωτικές Σεϊχέλες, το Μεξικό και η Αυστραλία.

Ωστόσο για τους λάτρεις και συχνούς επισκέπτες του νησιού το Ναυάγιο αποτελεί μόνο το κερασάκι στην τούρτα όσον αφορά τις δεκάδες άλλες καταπληκτικές παραλίες που έχει να επιδείξει η Ζάκυνθος, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται η αμμώδης παραλία Τσιλιβί, το ειδυλλιακό Πόρτο Ρώμα, ο Γέρακας (που έχει χαρακτηριστεί από τους «Times» ως η καλύτερη παραλία της Ευρώπης) και φυσικά οι Αλυκές και Αλυκανά, που βρίσκονται στο βορειοανατολικό τμήμα του νησιού, σε απόσταση αναπνοής από τις διάσημες Μπλε Σπηλιές.

Ασφαλώς, η Ζάκυνθος δεν φημίζεται μόνο για τις δαντελωτές ακτές της, αλλά και για τα αξιοθέατά της, όπως η αριστοκρατική πλατεία Σολωμού, που περιτριγυρίζεται από το Βυζαντινό Μουσείο του νησιού και την εκκλησία του Αγίου Νικολάου (η οποία χτίστηκε το 1561 και είναι το παλαιότερο κτίριο της πλατείας), αλλά και το επιβλητικό άγαλμα του εθνικού ποιητή Διονυσίου Σολωμού. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι οι χιλιάδες επισκέπτες που συρρέουν κάθε χρόνο στο νησί από κάθε γωνιά του πλανήτη επιστρέφουν ξανά και ξανά αφού όπως χαρακτηριστικά λένε: «Μία φορά Ζάκυνθος, για πάντα Ζάκυνθος»!

Keywords
Τυχαία Θέματα