«Χουφτωσ' τον, χουφτωσ' τον»

ΡΕΠΟΡΤΑΖ«Χουφτωσ' τον, χουφτωσ' τον»Τετάρτη, Ιούλιος 15, 2015 - 19:23

Το χέρι ψαχουλεύει κάτω από τη φούστα, την οποία φοράει μια όμορφη γυναίκα. Κίνηση απαράδεκτη από κάθε άποψη, εκτός κι αν η γυναίκα το ζητήσει. Τι συμβαίνει όμως όταν το χέρι είναι γυναικείο και τη «φούστα» τη φοράει ένας άντρας;

Τότε βρισκόμαστε στην παμπ Hootananny της Σκοτίας, όπου οι γυναίκες ξεσαλώσουν, ιδίως τα Σαββατοκύριακα, και ρίχνονται στους σερβιτόρους βάζοντας τα χέρια τους κάτω από τα κιλτ που εκείνοι φορούν. Οι πιο τολμηρές σηκώνουν τη φούστα κάθε νεαρού σερβιτόρου που τους «γυαλίζει», ενώ όσες έχουν χάσει

τον έλεγχο λόγω της υπερκατανάλωσης αλκοόλ φτάνουν στα γεννητικά όργανα, ώστε να διαπιστώσουν αν τα αγόρια είναι «αληθινοί Σκοτσέζοι».

Τα περιστατικά της κατάφωρης αυτής σεξουαλικής παρενόχλησης οδήγησαν σε διαμαρτυρία τους άντρες εργαζομένους στην παμπ, η οποία φημίζεται για την αυθεντική σκοτσέζικη ατμόσφαιρά της, κάτι που σημαίνει ότι οι κύριοι με τα κιλτ δεν φορούν από κάτω εσώρουχα.

Ετσι τα «αγόρια» αποφάσισαν να πετάξουν τα κιλτ και να φορούν παντελόνια κατά τη διάρκεια της εργασίας τους. Ο ιδιοκτήτης του καταστήματος Κιτ Φρέιζερ όχι μόνο δεν ενοχλήθηκε από την απόφασή τους, αλλά στέκεται στο πλευρό τους κατανοώντας το πρόβλημα. Οπως ξεκαθάρισε μιλώντας για στην ιστοσελίδα Inverness Courier, θεωρεί ότι τα επεισόδια των επιθέσεων ήταν καθαρά σεξιστικά.

«Μπορεί να φαίνεται αστείο, αλλά είναι επίσης σοβαρό οι γυναίκες να σηκώνουν τις κιλτ των εργαζομένων και να αρπάζουν τα γεννητικά τους όργανα. Μπορείτε να φανταστείτε αν πήγαινα σε ένα εστιατόριο και έβαζα το χέρι μου κάτω από τη φούστα μιας κοπέλας τι θα γινόταν; Θα με είχαν συλλάβει και θα με είχαν οδηγήσει -και δικαίως- στο αστυνομικό τμήμα. Θέλω να ικανοποιώ όσο το δυνατόν καλύτερα την πελατεία μου, αλλά εξίσου σημαντικό για εμένα είναι και το προσωπικό μου. Δεν θέλω να αναγκάζονται να υπομένουν κάτι που τους ενοχλεί πολύ».

Το θέμα δεν άφησε αδιάφορη ούτε την τοπική κυβέρνηση της Σκοτίας, η οποία εξέδωσε ανακοίνωση κριτικάροντας αυστηρά την παραβατική συμπεριφορά των πελατισσών. «Ο καθένας στη Σκοτία έχει δικαίωμα να εργάζεται χωρίς τον φόβο παρενόχλησης και είναι σημαντικό οι υπεύθυνοι στους χώρους εργασίας να κάνουν οτιδήποτε δυνατόν για να διασφαλίσουν το δικαίωμα αυτό» ανέφερε στη σχετική ανακοίνωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα