Χεβιμεταλάς δεσπότης!

ΡΕΠΟΡΤΑΖΧεβιμεταλάς δεσπότης!Τρίτη, Οκτώβριος 2, 2018 - 15:09

❱❱ H on air αποκάλυψη του μητροπολίτη Στεφάνου πως ακούει ακόμη και Iron Maiden

Ξάφνιασε ευχάριστα με τις γνώσεις του γύρω από το σκληρό ροκ ο μητροπολίτης Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου Στέφανος μιλώντας για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, όταν επικαλέστηκε τους... Iron Maiden

και το τραγούδι τους «Αlexander the Great» για να υπενθυμίσει ότι όλοι γνωρίζουν για την ελληνικότητα της Μακεδονίας και των Μακεδόνων.

Ο μητροπολίτης, που ήταν καλεσμένος στον Σκάι, αιφνιδίασε τους παρουσιαστές, που τον ρώτησαν εάν ακούει Iron Maiden. Ο... χεβιμεταλάς ιεράρχης το παραδέχθηκε με απόλυτη φυσικότητα, λέγοντας: «Ολους τους ακούω. Κι εγώ είμαι μέσα σε αυτόν τον κόσμο!»

Οπως εξήγησε o κ. Στέφανος, το συγκεκριμένο κομμάτι αναφέρει ότι ο Μέγας Αλέξανδρος είναι Ελληνας, μετέφερε τον ελληνικό πολιτισμό και τη γλώσσα όπου έφτασε και ότι αυτό προετοίμασε το έδαφος για την έλευση του χριστιανισμού. Εδειξε έτσι ο Καβαλιώτης ποιμενάρχης ότι κατέχει καλά τους στίχους παρότι «ντύθηκαν» με τους ήχους της σκληρής ροκ. Πράγματι, πρόκειται για ένα κομμάτι που εξιστορεί τα επιτεύγματα και εκθειάζει τον Ελληνα στρατηλάτη, υπερτονίζοντας την ελληνικότητα του ίδιου και της Μακεδονίας.

Ο 58χρονος ιεράρχης κλείνει σε λίγες μέρες έναν χρόνο στη θέση του και είναι ιδιαίτερα αγαπητός για την ανοιχτή σκέψη του. Πρόσφατα αφιέρωσε ένα διήμερο σε συναντήσεις με νέους για να ακούσει από πρώτο χέρι τους προβληματισμούς τους για ό,τι τους απασχολεί. Τον Μάρτιο είχε αποδεχτεί πρόσκληση για να παρακολουθήσει αρχιερατική λειτουργία της Καθολικής Εκκλησίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα