Χειροπέδες σε επίδοξους «Ιντιάνα Τζόουνς» στην Κρήτη

Στη σύλληψη δύο επίδοξων «Ιντιάνα Τζόουνς» προχώρησαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Χερσονήσου, την ώρα που οι δράστες ηλικίας 73 και 64 ετών διενεργούσαν παράνομη ανασκαφή σε απόσταση αναπνοής από τον αρχαιολογικό χώρο των Μαλίων, το πρωί της Τρίτης.

Μάλιστα, η υπόθεση φέρεται ότι συνδέεται με μία άλλη παράνομη ανασκαφή που είχε γίνει σε ένα λιόφυτο από την άλλη πλευρά του παλιού δρόμου, κοντά στον αρχαιολογικό χώρο.

Στη συνέχεια οι αστυνομικοί έκαναν έφοδο στις οικίες των δύο ανδρών, όπου εντοπίστηκαν

και κατασχέθηκαν ένας ανιχνευτής μετάλλων, πέντε τμήματα αρχαίων πήλινων ευρημάτων, ένα απολίθωμα απροσδιόριστης χρονικής περιόδου, τρία τμήματα ακατέργαστου χρυσού βάρους 14 γραμμαρίων, δύο κυνηγετικά όπλα, 60 φυσίγγια, κοσμήματα τα οποία εμπίπτουν στη νομοθεσία περί προστασίας αρχαιοτήτων, εργαλεία για την ανασκαφή, ένα μαχαίρι και μια μοτοσικλέτα για την οποία είχε δηλωθεί κλοπή.

Οι αρχαιοκάπηλοι οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα, ο οποίος τους άσκησε ποινική δίωξη για παράνομη ανασκαφή από κοινού, παράνομη χρήση ανιχνευτή μετάλλων, παράνομη κατοχή όπλου μαχαιριού και απείθεια, καθώς και για παράβαση της υποχρέωσης δήλωσης μνημείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα