«Χειρόφρενο» στους κλέφτες των φορτηγών

ΡΕΠΟΡΤΑΖ«Χειρόφρενο» στους κλέφτες των φορτηγώνΤρίτη, Δεκέμβριος 23, 2014 - 17:43

Ελληνοβουλγαρικό κύκλωμα με ειδικότητα στις κλοπές τετραξονικών φορτηγών εξάρθρωσε η Αστυνομία στην Κεντρική Μακεδονία. Πρόκειται για... μετρ στις κλοπές τεράστιων φορτηγών, αφού τα έκλεβαν με ιδιαίτερη ευκολία.
Τα μέλη της σπείρας που έχουν συλληφθεί είναι 11, οκτώ Βούλγαροι και τρεις Ελληνες, οι οποίοι κατηγορούνται για συνολικά 37 κλοπές τετραξονικών φορτηγών από περιοχές των νομών Θεσσαλονίκης, Σερρών, Ημαθίας, Χαλκιδικής,

Πέλλας, Κιλκίς και Καβάλας. Η αξία των κλεμμένων οχημάτων υπολογίζεται ότι προσεγγίζει το 1.000.000 ευρώ και τα μέλη της σπείρας φέρονται ότι τα προωθούσαν στην ελληνική ή τη βουλγαρική αγορά, όπου τα διέθεταν προς πώληση ή μετέτρεπαν ορισμένα από αυτά σε ανταλλακτικά.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, τα μέλη του κυκλώματος εντόπιζαν τα οχήματα σε εγκαταστάσεις επιχειρήσεων, όπως λατομεία ή εργοτάξια, και τα έκλεβαν τη νύχτα. Εκτός από τα φορτηγά φέρεται ότι αφαίρεσαν και μεγάλες ποσότητες πετρελαίου, γεννήτριες, φιάλες οξυγόνου και διάφορα άλλα εργαλεία. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της κλοπής δύο φορτηγών οχημάτων και ενός βυτίου με ποσότητα πετρελαίου 3.000 λίτρων, που έγινε από λατομείο σε χωριό της Χαλκιδικής. Από τον χώρο αφαίρεσαν επιπλέον ποσότητα ορυκτέλαιου 1.600 λίτρων και διάφορα μηχανήματα και εργαλεία της επιχείρησης, η συνολική αξία των οποίων υπολογίζεται σε 198.000 ευρώ! Ανάμεσα στους συλληφθέντες βρίσκεται και ο φερόμενος ως εγκέφαλος του κυκλώματος, ένας 32χρονος Βούλγαρος, σεσημασμένος για κλοπές.

Και σπείρα Ρομά

Πιο ήσυχοι είναι πλέον και οι ιδιοκτήτες αγροτικών φορτηγών ιδιαίτερα μεγάλης αξίας μετά την εξάρθρωση σπείρας Ρομά που κατηγορείται για 25 κλοπές οχημάτων με καρότσα από τους νομούς Θεσσαλονίκης, Ροδόπης, Ξάνθης, Κιλκίς, Πέλλας και Ημαθίας. Οι δράστες, αφού έκλεβαν τα πανάκριβα φορτηγάκια, τα αποσυναρμολογούσαν και μεταπωλούσαν τα μέρη τους ως ανταλλακτικά. Ορμητήριο της σπείρας ήταν ένα σπίτι σε οικισμό των Διαβατών Θεσσαλονίκης, όπου οι δράστες έκρυβαν τα οχήματα για να μην κινούν υποψίες. Εκεί τα έκοβαν... κομματάκια σε μια ισόγεια κουζίνα που ήταν καμουφλαρισμένο γκαράζ, αφού είχαν ρίξει στην μπαλκονόπορτα ένα χοντρό ύφασμα! Στην αυλή του σπιτιού η Αστυνομία βρήκε καλυμμένες με στάχτες 21 πινακίδες κυκλοφορίας που αντιστοιχούν σε κλεμμένα οχήματα και μέρος εγγράφων που αφαιρέθηκαν από το εσωτερικό τους, τα οποία οι δράστες προσπάθησαν ανεπιτυχώς να καταστρέψουν.

Νίκος Πιτσιακίδης

Keywords
Τυχαία Θέματα