Χάος στην εκποίηση της Ηλεκτρονικής

ΡΕΠΟΡΤΑΖΧάος στην εκποίηση της ΗλεκτρονικήςΤρίτη, Ιανουάριος 31, 2017 - 17:32

Επεισοδιακός ήταν ο πρώτος πλειστηριασμός για τα προϊόντα της πτωχευμένης εταιρίας χθες στο Πρωτοδικείο Αθηνών

Με ευτράπελα, γκρίνια, καταγγελίες καταναλωτών ότι η διαδικασία είναι «κοροϊδία» και συνεχείς διακοπές έγινε χθες στο Πρωτοδικείο Αθηνών ο πρώτος πλειστηριασμός για τα προϊόντα της πτωχευμένης Ηλεκτρονικής Αθηνών.



Τα... γερά πορτοφόλια ξεχώρισαν στη χθεσινή διαδικασία, αφού στις πρώτες θέσεις της λίστας με τους ενδιαφερομένους βρίσκονταν όσοι επισκέφτηκαν την έκθεση στο πρώην κατάστημα της Ηλεκτρονικής στη Γλυφάδα, κάνοντας τις ακριβότερες παραγγελίες.
Την καλύτερη προσφορά έδωσε ιδιοκτήτης τουριστικής επιχείρησης, ο οποίος αγόρασε ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές αξίας (προ ΦΠΑ) 22.488 ευρώ, καταβάλλοντας επί τόπου και σε μετρητά το 1/3 του ποσού.

Τα παρατράγουδα ξεκίνησαν όταν εμφανίστηκε στην αίθουσα ιδιώτης, ο οποίος προσκομίζοντας εξουσιοδότηση από πέντε ενδιαφερομένους, επιχείρησε να «χτυπήσει» προϊόντα συνολικής αξίας 13.000 ευρώ.
Αντέδρασαν έντονα οι υπόλοιποι, ζητώντας να γίνουν συγκεκριμένες προσφορές επί συγκεκριμένων πραγμάτων από έναν ιδιώτη κάθε φορά. Η ατμόσφαιρα στην αίθουσα «ηλεκτρίστηκε», με αποτέλεσμα η έδρα -έκανε δεκτή την πρόταση των καταναλωτών- να διακόψει μερικά λεπτά τη διαδικασία, προκειμένου να ηρεμήσουν τα πνεύματα.



Η εκποίηση συνεχίστηκε -αφού ή έδρα προειδοποίησε τους «θερμόαιμους» ότι θα τους στείλει στον... εισαγγελέα-, με τη δεύτερη καλύτερη προσφορά να διαμορφώνεται στα 9.860 ευρώ, την τρίτη στα 7.867 ευρώ και την τέταρτη στα 5.255 ευρώ.
Στη διάρκεια του πλειστηριασμού δεν έλειψαν και τα ευτράπελα. Ενδεικτικά, την ώρα ανάγνωσης του καταλόγου με τα προϊόντα που βγήκαν στο σφυρί, η συμβολαιογράφος - συντονίστρια της διαδικασίας ξέσπασε σε γέλια, όταν άκουσε ότι στη λίστα δημοπρασίας υπήρχαν ακόμα και βαράκια γυμναστικής!

Απογοήτευση

Αρκετοί καταναλωτές, που έκαναν εκατοντάδες χιλιόμετρα για να διεκδικήσουν συσκευές σε τιμές ευκαιρίας, απογοητεύτηκαν καθώς από τις πρώτες προσφορές «έφυγαν» κομμάτια με μεγάλη ζήτηση (κουζίνες, πλυντήρια και τηλεοράσεις).
Πάντως, η χρηματική συγκομιδή της χθεσινής εκποίησης ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών ήταν «ισχνή», καθώς η αξία των προϊόντων που διατέθηκαν δεν ξεπέρασε τα 70.000 ευρώ.

Ο πλειστηριασμός, που αφορά περίπου 15.500 συσκευές, θα επαναληφθεί στις 11 το πρωί της ερχόμενης Δευτέρας στο Πρωτοδικείο (κτίριο 6, αίθουσα 7).
Σημειώνεται ότι από τη ρευστοποίηση της περιουσίας της εταιρίας, το 65% λαμβάνουν οι τράπεζες που κατέχουν και εγγυήσεις, το 25% το Δημόσιο, το ΙΚΑ και οι εργαζόμενοι (οι συνολικές απαιτήσεις τους υπολογίζονται σε 3.000.000 ευρώ) και το 10% οι υπόλοιποι ιδιώτες πιστωτές, που δεν κατέχουν εγγυήσεις, υποθήκες κ.λπ.

Keywords
Τυχαία Θέματα