«Χαμός» στο διακαστήριο για την έκδοση «του λίπους» στη Γαλλία

17:06 5/7/2018 - Πηγή: Espresso
ΡΕΠΟΡΤΑΖ«Χαμός» στο διακαστήριο για την έκδοση «του λίπους» στη ΓαλλίαΠέμπτη, Ιούλιος 5, 2018 - 17:03

❱❱ Μέσα σε αντεγκλήσεις και ένταση, το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης διέταξε χθες να εκδοθεί στη Γαλλία ο 57χρονος φερόμενος ως αρχηγός της ρωσόφωνης μαφίας στην Ευρώπη, Λάσα Σουσανασβίλι, γνωστός και ως «Το λίπος».

Προηγήθηκε έντονη λογομαχία μεταξύ της συνηγόρου του Ζωής Κωνσταντοπούλου, η οποία χαρακτήρισε

προειλημμένη την απόφαση, ζητώντας να ανακοινωθεί το σκεπτικό, και της προέδρου του δικαστικού συμβουλίου.

«Νομίζετε ότι είστε στη Βουλή για να βρίζετε τον κόσμο...» είπε η πρόεδρος, προκαλώντας την αντίδραση της κυρίας Κωνσταντοπούλου, η οποία την κατηγόρησε για πολιτική επίθεση στο πρόσωπό της. Το σκηνικό έντασης ανάμεσα στις δύο γυναίκες επαναλήφθηκε για πολλοστή φορά στο δικαστήριο.

Το Συμβούλιο έκανε δεκτό το αίτημα των γαλλικών διωκτικών Αρχών, που καταλογίζουν στον Γεωργιανό ότι διηύθυνε εγκληματική οργάνωση, η οποία διέπραττε οργανωμένες κλοπές στη χώρα τους, νομιμοποιώντας τα έσοδα από την παράνομη δραστηριότητά της. Το «Λίπος» είχε συλληφθεί τον περασμένο Απρίλιο στην Πυλαία Θεσσαλονίκης, με αστυνομική επιχείρηση σε εκτέλεση ευρωπαϊκού εντάλματος.

Πάντως, καθώς εκκρεμεί στα ελληνικά δικαστήρια παλιότερη υπόθεση οργανωμένου εγκλήματος για τον 57χρονο, το Συμβούλιο Εφετών αποφάσισε να εκδοθεί υπό τον όρο της επαναμεταγωγής του στην Ελλάδα, όταν το ζητήσουν οι αρμόδιες ελληνικές Αρχές.

Keywords
Τυχαία Θέματα