Χαμόγελα για τη χήρα του Μπασιάκου

ΠΟΛΙΤΙΚΗΌσα παίρνει ο άνεμοςΧαμόγελα για τη χήρα του ΜπασιάκουΤρίτη, Σεπτέμβριος 17, 2019 - 19:15

❱❱ Η Βικεντία Σπυροπούλου στη Γραμματεία Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων

Από την
ΒΙΒΙΑΝ ΜΠΕΝΕΚΟΥ

Ανάμεσα στους νέους γραμματείς της Ν.Δ. που ορίστηκαν χθες από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ευχάριστη έκπληξη ήταν η τοποθέτηση της συζύγου του αείμνηστου Βαγγέλη Μπασιάκου στη Γραμματεία Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων.

Η Βικεντία Συροπούλου - Μπασιάκου, η αγαπημένη Βίκυ του αείμνηστου πρώην υπουργού,

που τόσο αναπάντεχα και πρόωρα έφυγε από τη ζωή (πριν από δύο χρόνια) σε ηλικία μόλις 63 ετών, είναι μια σπουδαία γυναίκα.

Έχει πτυχίο Νομικής και μεταπτυχιακό στο Δημόσιο Δίκαιο. Είναι δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω, ενώ ήταν ενεργό και εκλεγμένο στέλεχος της ΟΝΝΕΔ από τα γυμνασιακά της χρόνια και ως φοιτήτρια στέλεχος της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ.

Πρόκειται για τη γυναίκα που, περίπου μία εικοσαετία πριν, έκανε τον τότε ορκισμένο εργένη υπουργό να αλλάξει ρότα στη ζωή του και να την παντρευτεί. Ο γάμος τους, μάλιστα, στη Θήβα ήταν το μεγάλο κοσμικό γεγονός εκείνης της περιόδου και κουμπάρος ήταν ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής με τη σύζυγό του Νατάσα.

Δύο ήταν οι μεγάλες αγάπες του πρώην υπουργού Βαγγέλη Μπασιάκου: η Βίκυ και ο μοναχογιός τους Αθανάσιος - Αριστείδης, φοιτητής σήμερα στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο.

Αποχαιρετισμός στον «Μπαλούρδο»

«Ο Τάκης Σπυριδάκης ήταν ένας σπουδαίος άνθρωπος. Μοναχικός, αληθινός, ζεστός. Σεβόμαστε την επιθυμία της οικογένειάς του και των στενών του φίλων, που ήθελαν να τον αποχαιρετήσουν χωρίς κόσμο, φανφάρες και φλας.

Όμως, να, είναι και αυτό που μου είπε προς το τέλος εκείνης της συνάντησής μας: ''Είμαστε σε μια ηλικία που ανοίγεις την ατζέντα και όλο κάποιος λείπει''.

Και αυτό απλώνει μια θλίψη στην ημέρα και στα βήματά μας» έγραψε για τον φίλο του, Τάκη Σπυριδάκη, ο Σταύρος Θεοδωράκης, ενθυμούμενος μια μεγάλη συνέντευξη που του είχε δώσει τον Δεκέμβριο του 2011.

Εκείνοι πήγαν χθες, παρέα με τον υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη, να δουν τον νέο δήμαρχο Ρόδου Αντώνη Καμπουράκη, και εμείς προσέξαμε το μπανταρισμένο χεράκι του

Ο λόγος για τον υφυπουργό Τουρισμού Μάνο Κόνσολα, που βρέθηκε, όπως μάθαμε, στο χειρουργικό τραπέζι του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου για μια επέμβαση στο χέρι.

Ο υφυπουργός είχε ένα πρόβλημα στον τένοντα του δεξιού χεριού και κρίθηκε αναγκαίο να μπει στο χειρουργείο. Η επέμβαση έγινε εκτάκτως από τον χειρουργό - ορθοπεδικό (και προσφάτως εκλεγείς πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου) Μιχάλη Σοκορέλλο. Οσοι τον είδαν του ευχήθηκαν περαστικά.

Διχασμένος ο Σταϊκούρας

Σε μεγάλο δίλημμα μπήκε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, προχθές το βράδυ στο ΟΑΚΑ.

Βλέπετε, έπαιζε η ΑΕΚ με την ομάδα της πατρίδας του, της Λαμίας, κι άντε τώρα να τις ξεχωρίσει.

Η καρδιά του ήταν με τη Λαμία και το μυαλό του με την ΑΕΚ. Το ματς έληξε με σκορ 2-0 υπέρ της ΑΕΚ, αλλά ο υπουργός φυσικό ήταν μετά να φωτογραφηθεί με τα πατριωτάκια του, όπως μας είπε.

Keywords
Τυχαία Θέματα