Αβέβαιη η τύχη του «Noor One», που έχει μείνει στα αζήτητα

17:17 5/8/2016 - Πηγή: Espresso
ΡΕΠΟΡΤΑΖΑβέβαιη η τύχη του «Noor One», που έχει μείνει στα αζήτηταΠαρασκευή, Αύγουστος 5, 2016 - 17:16

Επιστρέφει στους ιδιοκτήτες του το αμαρτωλό δεξαμενόπλοιο «Noor One» (φωτό), που έμεινε στην Ιστορία ως το πλοίο το οποίο μετέφερε μία από τις μεγαλύτερες ποσότητες ηρωίνης που έχει κατασχεθεί ποτέ στην Ευρώπη! Ωστόσο, ούτε αυτοί το... θέλουν, με αποτέλεσμα η τύχη του να παραμένει αβέβαιη!

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά αποφάσισε χθες να αποδοθεί το δεξαμενόπλοιο στους τελευταίους ιδιοκτήτες του,

τον Παντελή Καλαφάτη και τη σύζυγό του Κωνσταντίνα Αλεξανδρή, οι οποίοι αθωώθηκαν από τις κατηγορίες που αντιμετώπιζαν. Χθες, η δίκη έριξε και επίσημα αυλαία, με την έδρα να κάνει δεκτά τα αιτήματα απόδοσης των κατασχεθέντων στους κατηγορουμένους στην υπόθεση.

Εντύπωση, πάντως, προκάλεσε το γεγονός ότι αποφάσισε αυτεπάγγελτα την απόδοση του δεξαμενόπλοιου, χωρίς να παραστούν οι συνήγοροι των τελευταίων ιδιοκτητών του στο δικαστήριο και2 να υποβάλουν σχετικό αίτημα.
«Το θέμα είναι ότι τα φύλακτρα των δυόμισι ετών ίσως να υπερβαίνουν την αξία του πλοίου και δεν θέλαμε να μπούμε σε αυτή τη διαδικασία» τονίζει ο Ευτύχης Αλυγιζάκης, συνήγορος υπεράσπισης του Παντελή Καλαφάτη.

Τον περασμένο Ιούνιο, το «Noor One» βγήκε στο «σφυρί» από την αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Οικονομικών, με τιμή εκκίνησης του πλειστηριασμού τα 60.000 ευρώ. Ωστόσο, δεν προέκυψε πλειοδότης, καθώς δεν υπήρξε ούτε ένας ενδιαφερόμενος να «χτυπήσει» την προσφορά! Μάλιστα, ήταν η δεύτερη φορά που το ναρκόπλοιο έβγαινε σε δημοπρασία. Η πρώτη φορά ήταν στις 4 Ιουνίου 2015, με τιμή εκκίνησης τα 100.000 ευρώ, χωρίς και τότε να βρεθεί αγοραστής.

Keywords
Τυχαία Θέματα