Αστροναύτες-κλόουν

ΚΟΣΜΟΣΑστροναύτες-κλόουνΔευτέρα, Φεβρουάριος 18, 2019 - 11:38

❱❱ Ανθρωπολόγος προτείνει στη NASA να συμπεριλάβει στο πλήρωμα των αποστολών και διασκεδαστές που θα σπάνε τη μονοτονία του Διαστήματος

Δεν αρκούν άριστα εκπαιδευμένοι αστροναύτες με ειδίκευση σε διάφορες επιστήμες για να πατήσει πρώτη φορά πόδι στον Αρη ο άνθρωπος. Για να έχουν επιτυχία οι επανδρωμένες διαστημικές αποστολές, σύμφωνα με Αμερικανό καθηγητή πανεπιστημίου, η NASA

θα πρέπει να συμπεριλάβει στο πλήρωμα και έναν... κλόουν.

«Οι κλόουν είναι άνθρωποι που έχουν την ικανότητα να δημιουργούν ομαδικό πνεύμα, να γεφυρώνουν τις διαφορές όταν εμφανίζονται εντάσεις και να τονώνουν πραγματικά το ηθικό» τόνισε ο ανθρωπολόγος δρ Τζέφρι Τζόνσον του πανεπιστημίου της Φλόριντα στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Ενωσης για την Πρόοδο της Επιστήμης στην Ουάσινγκτον. Γι' αυτό συμβουλεύει την αμερικανική διαστημική εταιρία να στείλει στο Διάστημα και αστροναύτες κλόουν-διασκεδαστές.

Ο Τζόνσον κατέληξε στο συμπέρασμα μελετώντας τέσσερις ομάδες αστροναυτών της NASA, οι οποίοι πέρασαν 30 έως 60 μέρες σε ένα προσομοιωμένο διαστημικό καταφύγιο στο Χιούστον του Τέξας. Επίσης μελέτησε απομονωμένες ομάδες που ζούσαν σε βάσεις των ΗΠΑ, της Ρωσίας, της Πολωνίας, της Κίνας και της Ινδίας στην Ανταρκτική, καθώς και αλιευτικές αποστολές στην Αλάσκα. Σε όλες τις περιπτώσεις διαπίστωσε τον ζωτικό ρόλο ενός κλόουν μέσα στην απομονωμένη ομάδα, καθώς με τα αστεία του βοηθούσε τους υπολοίπους να αντέξουν τη μοναξιά της αποστολής.

Ο ρόλος του αστροναύτη-κλόουν είναι, κατά τον Τζόνσον, κομβικής σημασίας για το διαστημικό ταξίδι στον κόκκινο πλανήτη, αν αναλογιστεί κανείς ότι θα διαρκέσει περίπου οκτώ μήνες. Πόσο μάλλον για την παραμονή στον Αρη, η οποία θα απαιτήσει ένα επίπεδο απομόνωσης που δεν έχει υπάρξει ξανά στη διαστημική ιστορία.

Keywords
Τυχαία Θέματα