Απείλησε μάρτυρες η «Κόζα Νόστρα» του Κορυδαλλού στη δίκη για τον φόνο Ζαφειρόπουλου

ΡΕΠΟΡΤΑΖΑπείλησε μάρτυρες η «Κόζα Νόστρα» του Κορυδαλλού στη δίκη για τον φόνο ΖαφειρόπουλουΣάββατο, Φεβρουάριος 16, 2019 - 15:00

❱❱ Ειρωνείες και έμμεσες απειλές προς τους μάρτυρες σημάδεψαν τη χθεσινή ακροαματική διαδικασία για τη στυγερή δολοφονία του γνωστού ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου...

... μέσα στο γραφείο του στο κέντρο της Αθήνας τον Οκτώβριο του 2017, με τους κατηγορουμένους να συνεχίζουν

απτόητοι να προκαλούν εντός και εκτός δικαστηρίου, παρά τον καταιγισμό των αποκαλύψεων γύρω από τη δράση τους ως βασικών μελών της «Κόζα Νόστρα» του Κορυδαλλού.

Η δίκη, με κατηγορούμενους ως φυσικούς αυτουργούς τον Ιμπραχίμ Μπραχιμάι και τον καταζητούμενο Αλεξ Μάτα και ηθικούς αυτουργούς τους Ολντι Ντούλτσε και Κλοντιάν Λεκοτσάι, καθώς και τον προσφάτως δολοφονημένο στις φυλακές (από τον συγκατηγορούμενό του Μπραχιμάι) Αρμπερ Μπάκο, διακόπηκε για την 1η Μαρτίου ύστερα από αίτημα του φερόμενου ως εγκεφάλου του κυκλώματος, ο οποίος έμεινε χωρίς δικηγόρο.

Παίρνοντας τον λόγο, ο Κλοντιάν Λεκοτσάι ζήτησε από το δικαστήριο πενθήμερη διακοπή, αφενός διότι ο συνήγορός του παραιτήθηκε από την υπεράσπισή του και αφετέρου γιατί -όπως είπε- συγκεντρώνει έγγραφα με στοιχεία τα οποία θέλει να φέρει στο δικαστήριο αναφορικά με την υπόθεση.

Μάλιστα, σχολιάζοντας τις αποκαλύψεις γύρω από τη δράση της μαφιόζικης ομάδας των φυλακών, ο φερόμενος ως αρχηγός της είπε ειρωνικά προς την έδρα του δικαστηρίου: «Κυρία πρόεδρε, χθες από την τηλεόραση είδαμε ότι έχουμε γίνει η... Κόζα Νόστρα του Κορυδαλλού».

Λίγα λεπτά νωρίτερα, ο σκληροπυρηνικός συγκατηγορούμενός του Ιμπραχίμ Μπραχιμάι δεν δίστασε να στείλει απειλητικό μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση: «Τους κρατούμενους μάρτυρες έχουν αποφασίσει να τους φέρουν όλους μαζί μια ημέρα στο δικαστήριο... Μακάρι να τους προστατεύσουν για να μην τους σκοτώσουν, όπως σκότωσαν τον Ντούσα» είπε ο κατηγορούμενος, αναφερόμενος στον μυστηριώδη θάνατο κρατουμένου στο κατάστημα κράτησης του Κορυδαλλού, πριν από περίπου έναν μήνα.

Μάλιστα, ο συγκεκριμένος κρατούμενος έχασε τη ζωή του τρεις ημέρες προτού καταθέσει σε άλλο δικαστήριο, επίσης με κατηγορούμενο τον Ιμπραχίμ Μπραχιμάι! Πάντως, στη χθεσινή δίκη τα μέτρα ασφαλείας ήταν δρακόντεια με ισχυρή αστυνομική παρουσία εντός και εκτός της αίθουσας. Μάλιστα, για πρώτη φορά είχαν τοποθετηθεί στην είσοδο των δικαστηρίων επιπλέον μηχανήματα ελέγχου, όπως αυτά που υπάρχουν στα αεροδρόμια, ενώ και η μεταγωγή των δύο σκληρών πρωταγωνιστών της υπόθεσης έγινε υπό το άγρυπνο βλέμμα δεκάδων αστυνομικών. Κατά την έξοδό του από το δικαστικό μέγαρο, ο Κλοντιάν Λεκοτσάι εξαπέλυσε επίθεση μπροστά στις κάμερες κατά του Αριστείδη Φλώρου, ο οποίος θα καταθέσει ως μάρτυρας στη συγκεκριμένη δίκη, αλλά και του συνηγόρου πολιτικής αγωγής Μάκη Βορίδη, χαρακτηρίζοντάς τους «κλεφτρόνια».

Keywords
Τυχαία Θέματα