Απαγωγή κροίσου

ΚΟΣΜΟΣΑπαγωγή κροίσουΠαρασκευή, Οκτώβριος 12, 2018 - 20:46

❱❱ Ανθρωποκυνηγητό στην Τανζανία για τον εντοπισμό 43χρονου δισεκατομμυριούχου

ΑΠΟ ΤΟΝ
ΒΑΣΙΛΗ ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗ

Εξω από το γυμναστήριο πολυτελούς ξενοδοχείου στην πρωτεύουσα της Τανζανίας απήγαγαν χθες τον νεότερης ηλικίας δισεκατομμυριούχο της Αφρικής άγνωστοι άνδρες.

Η αστυνομία της αφρικανικής χώρας έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του χώρου όπου κρατείται ο 43χρονος Μοχάμεντ Ντεγτζί και έκανε ήδη τις πρώτες συλλήψεις.

Το

περιοδικό «Forbes» έχει υπολογίσει σε 1.297.000.000 ευρώ την περιουσία του 43χρονου, ο οποίος υπήρξε βουλευτής από το 2005 έως το 2015 και είναι πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομάδας Σίμπα. Τα έσοδα του Ντεγτζί οφείλονται κυρίως στην εταιρία του, METL Group, η οποία πουλάει σε 11 αφρικανικές χώρες καταναλωτικά προϊόντα, όπως τρόφιμα, απορρυπαντικά, ποδήλατα, λάδι, αναψυκτικά και ποτά, αλλά και στις επενδύσεις του στις υποδομές, στη γεωργία, στην ενέργεια και την κινητή τηλεφωνία.

Από άλλη χώρα

Οι απαγωγείς, σύμφωνα με την αστυνομία, ήταν «τουλάχιστον δύο λευκοί άνδρες», προερχόμενοι από άλλη χώρα, οι οποίοι γνώριζαν ότι τα πρωινά ο Ντεγτζί πήγαινε για να γυμναστεί στο «Colosseum Hotel and Fitness Club», στη χλιδάτη γειτονιά Οϊστερ Μπέι του Νταρ ες Σαλάμ. Επιβαίνοντας σε δύο αυτοκίνητα, τον περίμεναν έξω από το ξενοδοχείο κρατώντας όπλα και, όταν τον είδαν να καταφτάνει, έριξαν πυροβολισμούς στον αέρα για εκφοβισμό και τον έβαλαν με τη βία σε ένα από τα αυτοκίνητα.

Οι αστυνομικές Αρχές της Τανζανίας αναφέρουν ότι ο δισεκατομμυριούχος δεν είχε εκφράσει οποιονδήποτε φόβο για την ασφάλειά του τις προηγούμενες ημέρες. Μάλιστα, όπως συνήθιζε, οδήγησε μόνος του το αυτοκίνητό του μέχρι το ξενοδοχείο, καθώς δεν συνοδευόταν από σωματοφύλακες. Τις πρώτες ώρες μετά την απαγωγή η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη τριών ανθρώπων που θεωρήθηκε ότι είχαν σχέση με την υπόθεση.

Keywords
Τυχαία Θέματα