Θύελλα για τον Παντελίδη

SHOWBIZΘύελλα για τον ΠαντελίδηΤετάρτη, Φεβρουάριος 17, 2016 - 17:20

Το νέο τραγούδι για μια «σκάρτη γκόμενα στα Κατεχόμενα» προκάλεσε την οργή των Κυπρίων

Δεν ταιριάζουν σας λέω οι λέξεις «γκόμενα» και «Κατεχόμενα» στο ίδιο τραγούδι. Απόδειξη; Η θύελλα αντιδράσεων που προκάλεσε ο Παντελής Παντελίδης, όταν το παρουσίασε για πρώτη φορά, την περασμένη Παρασκευή, σε νυχτερινό μαγαζί στη Λευκωσία.

ΑΠΟ

ΤΟΝ ΗΛΙΑ ΜΑΡΑΒΕΓΙΑ

Ο τραγουδιστής, που θα κάνει μεθαύριο πρεμιέρα στο Teatro με τη Δέσποινα Βανδή και τον Κώστα Μαρτάκη, βρέθηκε στο νησί της Αφροδίτης για μια προγραμματισμένη συναυλία του. Ο χώρος όπου εμφανίστηκε γέμισε ασφυκτικά, καθώς έχει και εκεί πολυπληθές fan club. Θέλοντας, λοιπόν, να ευχαριστήσει τους Κύπριους θαυμαστές του για τη θερμή υποδοχή που του επιφύλαξαν, ο καλλιτέχνης, ο οποίος -ως γνωστόν- γράφει μόνος του τα τραγούδια του, τους αφιέρωσε ένα καινούργιο κομμάτι, το οποίο -όπως είπε - δημιούργησε ειδικά για εκείνους. «Με συγχωρείς για τα επόμενα, μα έχω εξετάσει τα ενδεχόμενα, πλέον θυμίζεις σκάρτη γκόμενα, που τριγυρνά στα Κατεχόμενα» ήταν η στιχουργική «έμπνευση» του Παντελή, που κάποιοι χαρακτήρισαν «γκάφα ολκής».

Σε σχετικό βίντεο, που έχει αναρτηθεί στο YouTube, πολλοί είναι εκείνοι που επικρίνουν τον καλλιτέχνη, με αφορμή το συγκεκριμένο κομμάτι, ενώ στην εκπομπή της κυπριακής τηλεόρασης «Για σένα», που ανέδειξε και το εν λόγω θέμα, η παρουσιάστρια Χριστιάνα Αριστοτέλους και οι συνεργάτες της μίλησαν για «άτοπο» και «άκυρο» στίχο. Μάλιστα, συμβούλευσαν τον Παντελίδη, τον οποίο τόνισαν ότι αγαπούν, «να αρκεστεί στα σχοινιά του», παραπέμποντας έτσι σε στίχο ενός άλλου σουξέ του. Το επίμαχο τραγούδι συγκέντρωσε αρνητικά σχόλια απ' όλα τα κυπριακά μέσα ενημέρωσης. Επιπλέον μπήκε στα πιο δημοφιλή θέματα συζήτησης στο ελληνικό και κυπριακό twitter.

«Είναι ένα "ερωτικό" »
Μετά τον σάλο που προκλήθηκε, ο Παντελής Παντελίδης έδωσε την απάντησή του μέσα από την προσωπική του σελίδα στο facebook, παραθέτοντας και ένα κουπλέ του κομματιού, όχι μόνο το επίμαχο ρεφρέν. «Είναι ένα "ερωτικό" και όχι κοινωνικό τραγούδι, με σεβασμό στην αγαπημένη Κύπρο και στους Κύπριους φίλους και φίλες μου» έγραψε ο καλλιτέχνης.

Keywords
Τυχαία Θέματα