Αναστασία Παπαχρίστου: Άφησε τη ρομποτική χειρουργική για να φροντίζει πρόσφυγες

15:31 1/9/2017 - Πηγή: Espresso
ΡΕΠΟΡΤΑΖΑναστασία Παπαχρίστου: Άφησε τη ρομποτική χειρουργική για να φροντίζει πρόσφυγεςΠαρασκευή, Σεπτέμβριος 1, 2017 - 15:30

Γύρισε την πλάτη στη ρομποτική χειρουργική και μια διαφαινόμενη λαμπρή καριέρα, και έστρεψε το βλέμμα της στους πρόσφυγες που καταφτάνουν στα νησιά του Αιγαίου και ταξίδεψε σε αυτά για να θέσει στη διάθεσή τους τις ιατρικές γνώσεις της.

Η Αναστασία Παπαχρίστου, που πήρε αυτή την τολμηρή απόφαση πριν από δύο χρόνια, συνεχίζει σήμερα να βρίσκεται στο πλευρό των προσφύγων, έχοντας αναλάβει την ιατρική αποκατάσταση θυμάτων βασανιστηρίων

στην κλινική των Γιατρών Χωρίς Σύνορα.

«Η ειδίκευσή μου στη ρομποτική χειρουργική και η εργασία μου ως χειρουργός Μονάδων Εντατικής Θεραπείας είναι τομείς που απαιτούν μεγάλη αφοσίωση και δεν αφήνουν ελεύθερο χρόνο για παράλληλη απασχόληση. Θα πρέπει λοιπόν να απομακρυνθείς από αυτά για να μπορέσεις να ασχοληθείς με κάτι άλλο» είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, εξηγώντας την επιλογή που έκανε.

Η συγκεκριμένη γιατρός βλέπει την επιστήμη της ως προσφορά στον συνάνθρωπο και όχι ως μέσο για να απολαύσει μια πιο άνετη ζωή.

Με την απόφαση που πήρε συμφώνησαν τόσο ο σύζυγος όσο και τα τρία παιδιά τους, τα οποία μάλιστα ταξίδεψαν μέχρι τους καταυλισμούς της Κω για να δουν πώς εργάζεται η μητέρα τους, αλλά και για να πάρουν το μήνυμα της αλληλοβοήθειας και της προσφοράς!

Αναστασία ΠαπαχρίστουΠαράληψη από το RSS:
Keywords
Τυχαία Θέματα