Ο κακός χαμός για τον Αγγλο ασθενή που παράτησαν σε γκαράζ πλοίου

15:20 1/9/2017 - Πηγή: Espresso
ΡΕΠΟΡΤΑΖΟ κακός χαμός για τον Αγγλο ασθενή που παράτησαν σε γκαράζ πλοίουΠαρασκευή, Σεπτέμβριος 1, 2017 - 15:20

Τη δική της απάντηση -που κάνει ακόμα χειρότερα τα πράγματα- έδωσε η 6η Υγειονομική Περιφέρεια μετά τον σάλο που προκάλεσε το απαράδεκτο και άκρως δυσφημιστικό για τη χώρα μας περιστατικό με τον Βρετανό τραυματία τουρίστα από τους Παξούς.

Ο Αγγλος ασθενής έζησε από πρώτο χέρι την ανεπάρκεια του ΕΣΥ, καθώς ουσιαστικά τον άφησαν πάνω στο φορείο, στο πάτωμα του γκαράζ του πλοίου προς Ηγουμενίτσα, «προκειμένου να αποφευχθεί η πολύωρη απουσία του ασθενοφόρου από το

νησί».

Με άλλα λόγια, όσοι έχουν την κακή τύχη να τραυματιστούν στους Παξούς να γνωρίζουν ότι, εάν δεν χρειάζεται να μεταφερθούν με το ασθενοφόρο συνοδεία γιατρού, τότε θα ταξιδέψουν πάνω σε φορείο στο πάτωμα του χώρου στάθμευσης του καραβιού!

Κάταγμα

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της 6ης ΥΠΕ, ο τραυματίας, έπειτα από τροχαίο ατύχημα, διακομίστηκε στο Κέντρο Υγείας (Κ.Υ.) του νησιού, όπου υποβλήθηκε σε κλινικό - εργαστηριακό έλεγχο με διάγνωση «κάταγμα μηριαίου, χωρίς άλλα προβλήματα».

Το Κ.Υ. διαθέτει ακτινολογικό μηχάνημα με νέο ψηφιακό εμφανιστήριο. «Ο θεράπων ιατρός», συνεχίζει η ανακοίνωση, «δεν έκρινε σκόπιμο να γίνει ο απεικονιστικός έλεγχος σε αυτήν τη φάση, δεδομένου ότι είχε την κλινική διάγνωση, το δε πλοίο της γραμμής ήταν έτοιμο προς αναχώρηση.

Οσον αφορά τις συνθήκες μεταφοράς με το φεριμπότ της γραμμής, το πρόβλημα του ασθενούς, σε συνδυασμό με τη γενική κατάστασή του, δεν απαιτούσε συνοδεία ιατρού. Γι’ αυτόν τον λόγο, και προκειμένου να αποφευχθεί η πολύωρη απουσία του ασθενοφόρου από το νησί, ο ασθενής παρέμεινε σε φορείο κατά τη μεταφορά του με το πλοίο»! Το θέμα αποκάλυψε η ομοσπονδία εργαζόμενων στα δημόσια νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), φέρνοντας στη δημοσιότητα τη φωτογραφία του ασθενούς στο πάτωμα του πλοίου.

Παράληψη από το RSS:
Keywords
Τυχαία Θέματα