Αναμονή, τέλος: Ερχεται και το γυνακείο χάπι «Viagra»!
Οταν κυκλοφόρησε το Viagra, οι επιστήμονες ήδη είχαν αρχίσει να αναζητούν κάτι αντίστοιχο για τις γυναίκες. Εδώ και χρόνια ο στόχος αυτός αποτελεί «στοίχημα» για τις μεγαλύτερες φαρμακοβιομηχανίες. Κι όλα δείχνουν πως η ανάδειξη της νικήτριας είναι κοντά.
Η «Emotional Brain», μια εταιρεία με έδρα στις ΗΠΑ και την Ολλανδία, έχει αναπτύξει ήδη ένα σκεύασμα για τη θεραπεία της διαταραχής υποτονικής σεξουαλικής επιθυμίας, γνωστή και ως χαμηλή λίμπιντο, το οποίο μέσα στην επόμενη τριετία αναμένεται να τεθεί στη διάθεση των γυναικών.
Το χάπι με την ονομασία Lybridos έχει αποδειχτεί αποτελεσματικό για γυναίκες με χαμηλή λίμπιντο που είναι αποτέλεσμα έλλειψης ευαισθησίας στα σεξουαλικά ερεθίσματα. Το εν λόγω σκεύασμα δρα αυξάνοντας τόσο τη σεξουαλική επιθυμία όσο και τη σωματική σεξουαλική αντίδραση, προκαλώντας αυξημένη ροή αίματος και λίπανση των γεννητικών οργάνων.
Σε αντίθεση με το αντρικό Viagra, που ασχολείται αποκλειστικά με τη μηχανική της επίτευξης στύσης, το Lybridos επιδρά και στις περιοχές του εγκεφάλου που σχετίζονται με τη σεξουαλική επιθυμία. Μετά τη χορήγησή του αλλάζουν τα επίπεδα σεροτονίνης και ντοπαμίνης στον εγκέφαλο δίνοντας στην ντοπαμίνη, την ορμόνη που σχετίζεται με την ικανοποίηση και την έλξη, το πλεονέκτημα. Το χάπι έχει επικάλυψη τεστοστερόνης με γεύση μέντα για την ενίσχυση της σεξουαλικής επιθυμίας, γι' αυτό πριν από την κατάποση πρέπει να λιώσει στο στόμα της γυναίκας.
Το Lybridos, αν και θεωρείται κοντινός συγγενής του Viagra, δεν αποτελείται από τα ίδια συστατικά. Στην περίπτωσή του έχει χρησιμοποιηθεί η δραστική ουσία «buspirone», η οποία αρχικά αναπτύχθηκε για αγχολυτικό και λειτουργεί αυξάνοντας τα επίπεδα σεροτονίνης. Σε συνδυασμό με την τεστοστερόνη για την αύξηση της λίμπιντο, οι ερευνητές πιστεύουν ότι έχουν την ιδανική φόρμουλα σωματικής και εγκεφαλικής διέγερσης.
Οι επιστήμονες πίσω από το Lybridos ωστόσο παραδέχονται ότι αν το σκεύασμα αποδειχτεί εξαιρετικά αποτελεσματικό, ενδεχομένως να μην πάρει την έγκριση από τους αρμόδιους φορείς, υπό τον φόβο ότι μπορεί να πυροδοτήσει κοινωνικά φαινόμενα, όπως η αύξηση των απιστιών, ή να προκαλέσει ακόμα και νυμφομανία, αγνοώντας την απαίτηση των γυναικών για την ανακάλυψη του δικού τους «Viagra».
ΠΕΤΡΙΝΑ ΚΑΛΑΜΒΟΚΙΔΗ
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Lifestyle
- Η κοπέλα του Τόμας Πρωτόπαπα δε θα βρίσκεται στην κηδεία του!
- «Chef στον αέρα» για τις συνταγές της εβδομάδας!
- [SHOWBIZ] Η εγκυμονούσα Βάσω Λασκαράκη ποστάρει στο facebook τις... λιγούρες της!!!
- Η απίστευτη γελοιογραφία του Χατζόπουλου για την Χρυσή Αυγή και τον Σαμαρά
- Ήρθε ο πελαργός στης Ελεονώρας Μελέτη;
- 393 ελληνικές παραλίες πήραν τη Γαλάζια Σημαία – Ποιοι νομοί έχουν τις πιο καθαρές θάλασσες
- Γιάννης Πλούταρχος: Οι δηλώσεις για τη Χρυσή Αυγή που προκάλεσαν σάλο
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Espresso
- «Chef στον αέρα» για τις συνταγές της εβδομάδας!
- Τα ισχυρά ζευγάρια του 2013!
- «Προσωπικά» με ταξίδι στα νερά του Νείλου!
- Αναμονή, τέλος: Ερχεται και το γυνακείο χάπι «Viagra»!
- Καλοκαιρινά looks από την Πατρίτσια
- Ντουέτο-έκπληξη από Βέρα και Μάριο
- Ο γύρος του κόσμου με ένα... μονόκυκλο!
- Urban ζωή της Αθήνας από τα δύο MTV Girls
- Τελευταία Νέα Espresso
- Αναμονή, τέλος: Ερχεται και το γυνακείο χάπι «Viagra»!
- Τα ισχυρά ζευγάρια του 2013!
- Ο γύρος του κόσμου με ένα... μονόκυκλο!
- Καλοκαιρινά looks από την Πατρίτσια
- Ντουέτο-έκπληξη από Βέρα και Μάριο
- «Προσωπικά» με ταξίδι στα νερά του Νείλου!
- Urban ζωή της Αθήνας από τα δύο MTV Girls
- «Chef στον αέρα» για τις συνταγές της εβδομάδας!
- Ο Βολιώτης bon viveur που έσβησε ξεχασμένος
- Ηφαιστειακή έκρηξη πολυτέλειας και απόλυτης ξεγνοιασιάς
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Lifestyle
- Ήρθε ο πελαργός στης Ελεονώρας Μελέτη;
- Όταν ο Αλεξάνδρου «αδειάζει την Σπανού»: «Δεν είχαμε σχέση, απλά ένα φλερτ»
- Βάλτε τα οικονομικά σας σε τάξη
- 1ο Zumba Charity Festival στο Ελληνικό
- Καλύτερα στο cinema – Το αποτυχημένο πέναλτι του Γουίλ Σμιθ [βίντεο]
- Αγώνας ταχύτητας για… σερβιτόρους στην Αθήνα
- Η Julianne Moore για τη στυλιστική της ατυχία στις Κάννες: «Έκοψα τα δάχτυλά μου!»
- Οι ευχαριστίες &οι φωτογραφίες που δημοσίευσε η Σταματίνα Τσιμτσιλή 27 μέρες μετά τη γέννηση της κόρης της