Αναδάσωσαν με δενδρύλλια την Πάρνηθα

16:49 7/8/2014 - Πηγή: Espresso
ΡΕΠΟΡΤΑΖΑναδάσωσαν με δενδρύλλια την ΠάρνηθαΠέμπτη, Αύγουστος 7, 2014 - 16:46

Μια πλήρως οργανωμένη φυτεία με 460 χασισόδεντρα είχαν φτιάξει άγνωστοι στον Εθνικό Δρυμό της Πάρνηθας, σε περιοχή μάλιστα που το 2008 είχε πληγεί από τις μεγάλες πυρκαγιές εκείνης της περιόδου! Οι δράστες είχαν φροντίσει να δημιουργήσουν την καλλιέργεια σε ένα μικρό ξέφωτο, το οποίο κάλυπτε η πυκνή βλάστηση, στη θέση Μαυρομάτα Αγίας Παρασκευής.

Μάλιστα, προκειμένου να καλύψουν την καλλιέργεια των 460 δέντρων, είχαν κόψει τα βάτα στο ξέφωτο και με αυτά είχαν δημιουργήσει

ένα είδος «καμουφλάζ». Επίσης, είχαν εγκαταστήσει δύο σκηνές για τη διαμονή τους και την κατόπτευση του χώρου, τις οποίες είχαν και αυτές καμουφλάρει, ενώ παράλληλα είχαν απλώσει λάστιχο για το αυτόματο πότισμα της καλλιέργειας.

Οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών είχαν εδώ και καιρό πληροφορίες για την ύπαρξη της μεγάλης φυτείας και είχαν στήσει καραούλι, ώστε να συλλάβουν τους δράστες επ' αυτοφώρω, τη στιγμή δηλαδή που θα πήγαιναν να φροντίσουν τα χασισόδεντρα.

Ομως, παρά τη στενή και κυρίως αθέατη παρακολούθηση που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών, οι χασισοκαλλιεργητές μάλλον τους αντελήφθησαν και δεν έδωσαν σημεία ζωής. Χθες το πρωί οι αστυνομικοί αποφάσισαν τελικά να μπουν στη χασισοφυτεία και να ξεριζώσουν τα δέντρα, τα οποία είχαν ύψος από ενάμισι έως και δύο μέτρα το καθένα!

Θεοδόσης Π. Πάνου

Keywords
Τυχαία Θέματα