Ο διαδικτυακός φίλος που έγινε εφιάλτης

16:43 7/8/2014 - Πηγή: Espresso
ΡΕΠΟΡΤΑΖΟ διαδικτυακός φίλος που έγινε εφιάλτηςΠέμπτη, Αύγουστος 7, 2014 - 16:38

«Παγίδες» στο διαδίκτυο για ανήλικα αγόρια έστηνε ένας 35χρονος παιδόφιλος, ο οποίος είχε δημιουργήσει ψεύτικο προφίλ στο facebook και «ψάρευε» μαθητές! Μάλιστα εμφανιζόταν και ο ίδιος ως ανήλικος, σε μια προσπάθεια να πείσει τα παιδιά να έχουν προσωπικές επαφές μαζί του.
Τη δράση του 35χρονου παιδόφιλου εντόπισε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών,

η οποία ενήργησε άμεσα και μεθοδικά, καταφέρνοντας να τον συλλάβει μέσα στο σπίτι του, στην περιοχή της Δάφνης.
Οπως προέκυψε από τις έρευνες, ο 35χρονος είχε δημιουργήσει προφίλ στην εν λόγω σελίδα κοινωνικής δικτύωσης με σκοπό να «ψαρεύει» αγοράκια ηλικίας 12 έως και 13 χρόνων!

Οταν οι πληροφορίες για τη διαδικτυακή δραστηριότητα του 35χρονου παιδόφιλου έφτασαν στα γραφεία της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, οι αξιωματικοί σκέφτηκαν να τον παγιδεύσουν με έναν απλό τρόπο: αστυνομικός της συγκεκριμένης υπηρεσίας δημιούργησε κι αυτός ένα ψεύτικο προφίλ με τα «ίδια ενδιαφέροντα» με τον 35χρονο παιδόφιλο, μέσω του οποίου κατάφερε να τον προσεγγίσει.
Για να κερδίσει την εμπιστοσύνη του, ο αστυνομικός τού έλεγε πως έχει μεγάλο κύκλο από ανήλικα αγόρια, τα οποία ενδιαφέρονται να γνωρίζουν μεγαλύτερους άνδρες και να έρχονται σε επαφή μαζί τους κι εκτός διαδικτύου.
Ο 35χρονος «τσίμπησε το δόλωμα» και άρχισε να «ανοίγεται» στον αστυνομικό που είχε δημιουργήσει το ψεύτικο προφίλ, με αποτέλεσμα ο παιδόφιλος να εκδηλώσει τις αρρωστημένες του σεξουαλικές ορέξεις.
Μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα ο 35χρονος ζήτησε από τον αστυνομικό με το ψεύτικο προφίλ να τον φέρει σε επαφή με ανήλικα αγόρια (ηλικίας 12 έως 13 ετών «αυστηρά», όπως έγραφε χαρακτηριστικά στο μήνυμα που έστειλε στον συνομιλητή του), προκειμένου να συνευρεθεί μαζί τους ερωτικά αντί χρηματικής αμοιβής.

Από εκεί και έπειτα στήθηκε ολόκληρη αστυνομική επιχείρηση στην περιοχή της Δάφνης, με αποτέλεσμα τη σύλληψη του 35χρονου δράστη μέσα στο ίδιο του το σπίτι.
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ψηφιακοί δίσκοι, συσκευές αποθήκευσης ψηφιακών δεδομένων, φωτογραφικές μηχανές, ένας φορητός υπολογιστής και ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής με υλικό παιδικής πορνογραφίας.

Θεοδόσης Π. Πάνου

Keywords
Τυχαία Θέματα