Αγρια Ζωή με το καλημέρα!

16:19 7/2/2015 - Πηγή: Espresso
ΡΕΠΟΡΤΑΖΑγρια Ζωή με το καλημέρα!Σάββατο, Φεβρουάριος 7, 2015 - 16:00

Χείμαρρος ήταν η Ζωή Κωνσταντοπούλου στην πρώτη ομιλία της μετά την πανηγυρική εκλογή της με ρεκόρ ψήφων (235 υπέρ και 61 λευκά) ως προέδρου της Βουλής. Στέλνοντας μηνύματα με νόημα τόσο στον Αντώνη

Σαμαρά και τον Ευάγγελο Βενιζέλο όσο και στην ίδια την κυβέρνηση, η κυρία Κωνσταντοπούλου ουσιαστικά προανήγγειλε τη δημιουργία εξεταστικών επιτροπών, κάτι που προφανώς «φόβισε» τη Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ αλλά και το Ποτάμι! Και είναι χαρακτηριστικό πως και τα τρία παραπάνω κόμματα εξέδωσαν ανακοινώσεις ψέγοντάς την ότι λειτουργεί ως κομματάρχης και όχι ως πρόεδρος της νέας Βουλής.

«Η Βουλή δεν μπορεί να λειτουργεί ως πλυντήριο σκανδάλων και ως νεκροταφείο ποινικών δικογραφιών. Η ανάσυρση και διερεύνηση των υποθέσεων που ενώ έχουν διαβιβαστεί στη Βουλή από τη Δικαιοσύνη αραχνιάζουν για μήνες ή και χρόνια στα συρτάρια, χωρίς καν να εξετάζονται, αποτελεί στοιχειώδες και θεμελιώδες δημοκρατικό καθήκον, αλλά και προϋπόθεση κοινωνικής συνοχής» είπε η 38χρονη βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και νεότερη ηλικιακά πρόεδρος του ελληνικού Κοινοβουλίου, προϊδεάζοντας για το τι μέλλει γενέσθαι.

Παράλληλα έκανε λόγο για αλλαγή του Κανονισμού της Βουλής, στην κατεύθυνση της ενίσχυσης της διαφάνειας, ενώ από την πρώτη στιγμή έδειξε ότι δεν θα επιτρέψει στην κυβέρνηση να μη λειτουργεί με το γράμμα του νόμου.

«Στη Βουλή αυτής της Συνόδου δεν πρέπει να επαναληφθούν φαινόμενα εκφυλισμού της νομοθετικής λειτουργίας, όπως η κατάχρηση της διαδικασίας του κατεπείγοντος και των τροπολογιών. Αποτελεί δέσμευσή μου από τη θέση της προέδρου της Βουλής ότι δεν θα γίνουν δεκτές εκπρόθεσμες τροπολογίες, ούτε άσχετες με το αντικείμενο των νομοσχεδίων διατάξεις» σημείωσε η κυρία Κωνσταντοπούλου.

Μάλιστα υποσχέθηκε ότι θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι της για τις γερμανικές αποζημιώσεις και έκανε ειδική αναφορά στη σχετική επιτροπή. Οπως είπε, η επιτροπή διεκδίκησης των γερμανικών αποζημιώσεων (της οποίας ήταν μέλος) θα αναβαθμιστεί, καθώς είναι «εθνικό καθήκον η επιστροφή του εθνικού, ιστορικού και οικονομικού χρέους απέναντι στην πατρίδα». Τέλος, σε ελαφρώς διαφορετική γραμμή από τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη, έκανε λόγο για διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους. Υπογράμμισε ότι θα αναλάβει πρωτοβουλία για την προώθηση των ελληνικών διεκδικήσεων για τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους τους ελληνικού χρέους και για ρήτρες ανάπτυξης.

Keywords
Τυχαία Θέματα