Αγωνία για τα ελάφια που χάθηκαν

14:24 6/5/2014 - Πηγή: Espresso
ΡΕΠΟΡΤΑΖΑγωνία για τα ελάφια που χάθηκανΤρίτη, Μάιος 6, 2014 - 14:18

Μπροστά σε μια δυσάρεστη έκπληξη βρίσκονται όσοι επισκέπτονται τη λίμνη Μπελέτσι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία, καθώς τα οκτώ ελάφια που φιλοξενούνταν εκεί δεν υπάρχουν πια. Αγνωστο παραμένει ποιος και πότε τα απελευθέρωσε από το καταφύγιο στο οποίο ζούσαν, όμως το γεγονός είναι ότι τα πανέμορφα ζώα έχουν εξαφανιστεί και τουλάχιστον ένα από αυτά έχει πεθάνει.

Τα

ελάφια της λίμνης Μπελέτσι αποτελούσαν πόλο έλξης για τις οικογένειες που επισκέπτονταν την περιοχή. Τα όμορφα και ευγενή ζώα ξετρέλαιναν τα μικρά παιδιά, που είχαν τη σπάνια ευκαιρία να τα δουν και να τα θαυμάσουν από κοντά. Ετσι, η απογοήτευση των παιδιών ήταν μεγάλη όταν ανήμερα την Πρωτομαγιά πήγαν στη λίμνη για να τα επισκεφτούν και διαπίστωσαν ότι οι τετράποδοι φίλοι τους δεν ήταν εκεί.

Συρμάτινη περίφραξη

Τα οκτώ ελάφια ζούσαν σε ένα άτυπο καταφύγιο δίπλα στη λίμνη, που περιβαλλόταν από συρμάτινη περίφραξη. Σύμφωνα με φωτογραφία που τράβηξε κάτοικος της περιοχής και δημοσίευσε η φιλοζωική ιστοσελίδα zoosos.gr, τον περασμένο χειμώνα κάποιος έκοψε τη συρμάτινη περίφραξη, με αποτέλεσμα τα ελάφια να «αποδράσουν» από το καταφύγιο.

Φαίνεται όμως ότι τα ζώα, που είχαν συνηθίσει να ζουν σε αιχμαλωσία, δεν κατάφεραν να επιβιώσουν ελεύθερα. Για παράδειγμα, τον περασμένο Ιανουάριο ένα από τα ελάφια βρέθηκε να επιπλέει νεκρό μέσα στη λίμνη Μπελέτσι, χωρίς να έχει διευκρινιστεί αν το ζώο έπεσε στο νερό και πνίγηκε ή αν πέθανε από άλλη αιτία. Σύμφωνα με άλλη καταγγελία, τα υπόλοιπα ζώα πέθαναν από ασιτία, αφού δεν ήταν μαθημένα να αναζητούν μόνα τους την τροφή τους στη φύση.

Επίσης, χθεσινό δημοσίευμα της ηλεκτρονικής εφημερίδας iefimerida.gr ανέφερε ότι «δύο από αυτά δεν πρόλαβαν να απομακρυνθούν από τη λίμνη και έπεσαν στα νύχια αδέσποτων σκύλων που καραδοκούσαν και κατακομματιάστηκαν» και πρόσθετε ότι ορισμένοι κάτοικοι «δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να έπεσαν θύματα κυνηγών». Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, το τελευταίο χρονικό διάστημα η Τοπική Αυτοδιοίκηση δήλωνε απρόθυμη να συνεχίσει τη σίτιση των ζώων, «καθώς, όπως δικαιολογήθηκαν εκπρόσωποί της, δεν είναι δυνατόν να ταΐζουμε τα ζώα τη στιγμή που πεινάνε οι άνθρωποι». Η ιστοσελίδα zoosos.gr υποστηρίζει ότι πλέον υπάρχει μόνο ένα ελάφι, το οποίο σώθηκε χάρη σε ιδιώτη που το μετέφερε σε στάβλο. Σήμερα οι εγκαταστάσεις του καταφυγίου είναι έρημες και εγκαταλειμμένες, και οι κάτοικοι ζητούν την αποξήλωσή τους, καθώς αποτελούν εστία μόλυνσης και χώρο ενδεχόμενων τραυματισμών.

Keywords
Τυχαία Θέματα