«Καταστροφή ο Μήτρογλου»

13:10 6/5/2014 - Πηγή: Espresso
ΑΘΛΗΤΙΚΑ«Καταστροφή ο Μήτρογλου»Τρίτη, Μάιος 6, 2014 - 13:03

Ο υποβιβασμός της Φούλαμ οριστικοποιήθηκε το προηγούμενο Σάββατο, όταν η Στόουκ διέλυσε στην έδρα της την ομάδα του Λονδίνου με 4-1. Ποιος φταίει; Η «Daily Mail» «ανακάλυψε» τον υπαίτιο: είναι ο Κώστας Μήτρογλου!

Η καριέρα του διεθνούς στράικερ στην Πρέμιερ Λιγκ δεν άρχισε ιδανικά. Μετακόμισε τραυματίας, έπαιξε ελάχιστα και δεν μπόρεσε να δείξει την αξία του. Επίσης η πίεση από την ταμπέλα της «ακριβότερης μεταγραφής στην ιστορία της Φούλαμ» δεν τον βοήθησε ψυχολογικά. Μέχρι το σημείο πάντως να γράφει η αγγλική εφημερίδα ότι «είναι

η καταστροφή της ομάδας» η απόσταση είναι μεγάλη! Η «Daily Mail» ανέφερε ότι «η μεταγραφή-ρεκόρ, ο Κώστας Μήτρογλου, ήταν καταστροφή και η Φούλαμ θα προσπαθήσει να περιορίσει τη ζημιά». Η εφημερίδα αναφέρεται στο συγκεκριμένο ρεπορτάζ για την επόμενη μέρα στο Κρέιβεν Κότατζ και στους παίκτες που θα αποχωρήσουν από αυτό.

Λογικά είναι απίθανο να διατηρηθούν στο ρόστερ μιας ομάδας που θα παίζει στην Τσάμπιονσιπ τόσα πολλά αστέρια και με τόσο υψηλά συμβόλαια. Η «Daily Mail» εστιάζει όμως στον πρώην παίκτη του Ολυμπιακού και υποστηρίζει ότι ο Φέλιξ Μάγκατ εξεπλάγη όταν έμαθε πως δόθηκαν 15.000.000 ευρώ για την απόκτηση του Μήτρογλου, ενός παίκτη που προερχόταν από σοβαρό τραυματισμό και δεν μπορούσε να προσφέρει αμέσως.

Στο δημοσίευμα υπογραμμίζεται το γεγονός ότι ο διεθνής στράικερ αγωνίστηκε μόνο 151 λεπτά σε τρεις αγώνες και μέχρι τώρα έκανε συνολικά μόλις τρία σουτ, δηλαδή κόστισε 5.000.000 ευρώ η προσπάθεια! Τα σενάρια θέλουν τον Μήτρογλου να αποχωρεί από τον σύλλογο, παρά το τετραετές συμβόλαιο που έχει σε ισχύ, καθώς είναι πολύ δύσκολο να παραμείνει στο Κρέιβεν Κότατζ με αμοιβή 2.200.000 ευρώ που παίρνει ετησίως.

Το πιθανότερο είναι πάντως να διατηρηθεί στο ρόστερ ο Μήτρογλου μέχρι το Μουντιάλ του επόμενου μήνα, με την ελπίδα ότι θα κάνει καλές εμφανίσεις με την εθνική μας ομάδα και θα είναι ευκολότερο για τη Φούλαμ να τον παραχωρήσει, είτε με μεταγραφή ή με δανεισμό. Η Τσάμπιονσιπ έχει πρόβλεψη οικονομικού μπόνους για τις ομάδες που υποβιβάζονται από την Πρέμιερ Λιγκ, ώστε να μη χάνονται όλα τα μεγάλα αστέρια τους και να παραμένουν ανταγωνιστικές, όμως και πάλι δεν είναι δυνατόν να αντεπεξέλθει η Φούλαμ με 100.000.000 ευρώ λιγότερα έσοδα στο ταμείο της.

Χρήστος Τέλιος

Keywords
Τυχαία Θέματα