Αγιασμός με selfies και λεοπάρ

ΠΟΛΙΤΙΚΗΟσα παίρνει ο άνεμοςΑγιασμός με selfies και λεοπάρΤρίτη, Οκτώβριος 2, 2018 - 19:38

❱❱ Πρεμιέρα της νέας κοινοβουλευτικής περιόδου στην εκσυγχρονισμένη αίθουσα της Βουλής

Από τη
Βίβιαν Μπενέκου

O αγιασμός που έγινε χθες στη Βουλή για τη νέα κοινοβουλευτική περίοδο που άρχισε είχε μια ιδιαίτερα ανθρώπινη στιγμή. Ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα

για την απώλεια του γαμπρού του, συζύγου της αδελφής του, Γρηγόρη Καραγκούνη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή το περασμένο Σάββατο.

Οι δυο άντρες είχαν μια ολιγόλεπτη ζεστή κουβέντα, την οποία απαθανάτισαν τα φωτογραφικά φλας ως την πρώτη ξεχωριστή στιγμή των Τσίπρα - Μητσοτάκη λίγο πριν από τις μεγάλες μάχες που έρχονται σε μια καθαρά προεκλογική Βουλή.

Ξεχωριστή ήταν και η στιγμή που ο τομεάρχης Εθνικής Αμυνας της Ν.Δ. Βασίλης Κικίλιας αγκάλιασε τον υφυπουργό Περιβάλλοντος και φίλο του Γιάννη Δημαρά για την τραγική απώλεια του γιου του.

H στέγη

Πάντως οι βουλευτές στη χθεσινή πρεμιέρα είχαν την ευκαιρία να «σκανάρουν» και τη σούπερ εκσυγχρονισμένη αίθουσα.

Πρώτον, είχε φτιαχτεί η στέγη που κάποτε έμπαζε νερά και, δεύτερον, είχε τεθεί σε λειτουργία το σύστημα της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας. «Ακριβώς πριν από μία εβδομάδα ολοκληρώθηκε η πλήρης ανακαίνιση της οροφής ύστερα από 80 χρόνια και αυτό νομίζω ότι το βλέπουμε και στον φωτισμό που μπαίνει, ενώ παράλληλα δεν θα εισρέουν πλέον νερά στην αίθουσα και αντιμετωπίζονται σοβαρά θέματα στατικότητας που υπήρχαν» δήλωσε ο πρόεδρος Νίκος Βούτσης και συμπλήρωσε ότι με το νέο υπερσύγχρονο ηλεκτρονικό σύστημα ψηφοφορίας έγινε και η ψηφοφορία για τους νέους κοσμήτορες και τους γραμματείς. Οσο για το... έθιμο των selfies, αυτό τηρήθηκε ακόμη μια φορά από τους βουλευτές. Αρκετοί έβαλαν το πιο ωραίο χαμόγελό τους και στήθηκαν όλο χαρά μπροστά στα κινητά τους!

Θα μου πείτε ότι εδώ κοτζάμ ιερωμένος μπήκε στον... πειρασμό για μια selfie πριν από τον αγιασμό, δεν θα υπέκυπταν και οι βουλευτές;

«Μαγνήτισε» ο Ανθιμος Ανανιάδης

Εκτός των άλλων είχαμε και νέες αφίξεις στο Κοινοβούλιο, όπως αυτή του ηθοποιού Ανθιμου Ανανιάδη. Ο Ανθιμος κάθισε στα έδρανα των καλεσμένων και παρακολούθησε με προσοχή τον αγιασμό.

Είτε ετοιμάζεται για βουλευτής είτε πήγε ως ηθοποιός... για να μαθαίνει, όπως και να έχει, μαγνήτισε τα βλέμματα.

Μάλιστα ο συντοπίτης του βουλευτής της Ν.Δ. Γιώργος Γεωργαντάς φωτογραφήθηκε μαζί του και να η λεζάντα της εν λόγω φωτογραφίας: «Πρώτη μέρα στην Ολομέλεια της Βουλής σήμερα και είχα μια ευχάριστη συνάντηση με τον αγαπημένο Βορειοελλαδίτη ηθοποιό Ανθιμο Ανανιάδη, ο οποίος έχει στενούς συγγενείς στο Κιλκίς. Τελικά το Κιλκίς είναι παντού...»

Τα φλας στην Παπακώστα

Λευκά ταγέρ, μαύρα φορέματα και μπλε κοστούμια επέλεξαν για τη χθεσινή τους μέρα στη νέα Βουλή οι βουλευτίνες της Ν.Δ. Πιο πολύχρωμες όμως ήταν οι συριζαίες, με πρώτη και καλύτερη την υφυπουργό Εσωτερικών Μαρίνα Χρυσοβελώνη (μικρή φωτό), η οποία φορούσε κατακόκκινο ταγέρ δίνοντας μια νότα φωτιάς στα υπουργικά...

Φυσικά, ξεχωριστή όπως πάντοτε με το ντύσιμό της ήταν και η Αννα Βαγενά του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία φορούσε ένα «παρδαλό» πουκάμισο σε μπλε κι άσπρους τόνους.

Νοσταλγία για τη Ν.Δ. έχει, ως φαίνεται, η Κατερίνα Παπακώστα, η οποία κάθισε στην παλιά της θέση πλάι στον Λευτέρη Αυγενάκη, ενώ είχε και μια «μίνι κουβέντα» με τον πρώην πρόεδρο της Ν.Δ. Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Η πρώην «γαλάζια» Κατερίνα (που μαγνήτισε τα φλας) φορούσε στενό μάλλινο γκριζόμαυρο φόρεμα με λεοπάρ στο πίσω μέρος του και κρατούσε μια μίνι κόκκινη τσάντα.

Keywords
Τυχαία Θέματα