«Αυτοψία» στους καλούς Σαμαρείτες της πόλης

Αυτή την Πέμπτη η εκπομπή «Αυτοψία» και ο Αντώνης Σρόιτερ συναντούν τους καλούς Σαμαρείτες της πόλης στις 24.00. Πρόσωπα ξεχωριστά, τα οποία άλλαξαν τη ζωή τους προκειμένου να βοηθήσουν τους συνανθρώπους μας. Πρόσωπα της διπλανής πόρτας, τα οποία στέλνουν σε όλους το μήνυμα ότι η αλληλεγγύη είναι η σκυτάλη που οφείλουμε να μεταφέρουμε στην επόμενη γενιά. Ποιοι είναι αυτοί; Στα Προσφυγικά της λεωφόρου Αλεξάνδρας, στο Θησείο, στην πλατεία Κουμουνδούρου, αλλά και σε περιοχές όπως η Γλυφάδα, η Κηφισιά και

το Μαρούσι, ο άνθρωπος της κοινωνικής κουζίνας, ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος, αποδεικνύει έμπρακτα τη σημασία της αλληλεγγύης προσφέροντας γεύματα σε κοινωνικές ομάδες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα σίτισης.

Η Ιωάννα Γκέρτσου είναι εκπαιδεύτρια σκύλων-οδηγών. Οι εθελοντές εκπαιδευτές σκύλων-οδηγών προσφέρουν πολύτιμο έργο και βοήθεια στους ανθρώπους με προβλήματα όρασης. Εκπαιδεύουν τα σκυλιά και σε πολλές περιπτώσεις τα παραχωρούν δωρεάν, βελτιώνοντας έτσι την ποιότητα ζωής αυτών των ανθρώπων και βοηθώντας στην κοινωνικοποίησή τους.

Η Αλίκη Φιλανδριανού είναι η εθελόντρια γειτόνισσα που έρχεται να προσφέρει την ανεκτίμητη για τους ηλικιωμένους ανθρώπους συντροφιά και φροντίδα. Ο καλός Σαμαρείτης της διπλανής πόρτας «υιοθετεί» έναν ηλικιωμένο, γίνεται φίλος και πολύτιμος βοηθός του.

Ο Θάνος Ιωαννίδης είναι εθελοντής για παιδιά με καρκίνο στη ΜΚΟ «Φλόγα». Χιλιάδες εθελοντές σε όλη την Ελλάδα, άνθρωποι της διπλανής πόρτας, βρίσκονται δίπλα στο πρόβλημα και γεμίζουν την καρδιά των μικρών ασθενών με ελπίδα και δύναμη.

Keywords
Τυχαία Θέματα