Αφαιρέθηκε όγκος 1,8 κιλών (!) από το κεφάλι Ινδού

ΚΟΣΜΟΣΑφαιρέθηκε όγκος 1,8 κιλών (!) από το κεφάλι ΙνδούΠαρασκευή, Φεβρουάριος 23, 2018 - 20:48

❱❱ Τον μεγαλύτερο όγκο που έχει αφαιρεθεί ποτέ από ανθρώπινο εγκέφαλο έβγαλαν χειρουργοί στην Ινδία από το κεφάλι 31χρονου άντρα.

Η λεπτή χειρουργική επέμβαση πραγματοποιήθηκε στις 14 Φεβρουαρίου στο νοσοκομείο Nair της Μουμπάι, ωστόσο ανακοινώθηκε μόλις τώρα, καθώς οι γιατροί περίμεναν να περάσει η κρίσιμη μετεγχειρητική περίοδος.

Ο Σαντλάλ Παλ, που είναι ιδιοκτήτης εμπορικού καταστήματος, ζούσε

με τον όγκο 1,8 κιλών στο κεφάλι του τα τελευταία τρία χρόνια, χάνοντας μάλιστα την όρασή του εξαιτίας του. Οπως αποκάλυψε στον τοπικό Τύπο η σύζυγός του, απευθύνθηκαν σε τρία από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της πολιτείας Ούταρ Πραντές, όμως κανένας χειρουργός δεν δέχτηκε να πραγματοποιήσει την επέμβαση, διότι θεωρούσαν ότι θα οδηγούσε στον θάνατο του ασθενούς.

Το ζευγάρι ανέκτησε τις ελπίδες του όταν ο νευροχειρουργός του Nair Τριμούρτι Ναντκάρνι αποφάσισε να χειρουργήσει τον Παλ. Η επέμβαση διήρκεσε επτά ώρες και χρειάστηκε να χορηγηθούν στον 31χρονο 11 μονάδες αίματος, ενώ ακολούθως ο Παλ παρέμεινε στην εντατική για αρκετές ημέρες ώσπου να ξεπεράσει τους μετεγχειρητικούς κινδύνους. «Τώρα είναι θέμα χρόνου η ανάρρωσή του, καθώς βρίσκεται εκτός κινδύνου» ανακοίνωσε ο Ναντκάρνι, δηλώνοντας αισιόδοξος ότι ο ασθενής μπορεί να ανακτήσει και την όρασή του.

Παράληψη από το RSS:
Keywords
Τυχαία Θέματα