Sports Van για όλη την οικογένεια

ΡΕΠΟΡΤΑΖVW Sports Van 1.6 TDi 110 PSSports Van για όλη την οικογένειαΤρίτη, Δεκέμβριος 1, 2015 - 16:55

Με μήκος 4,2 μέτρα έχει άνετες θέσεις για πέντε άτομα, ενώ η τιμή του ξεκινά λίγο πάνω από τα 21.000 €

Παραλαμβάνοντας το Sports Van από την εταιρία την περασμένη εβδομάδα δεν ήμασταν έτοιμοι για μεγάλες συγκινήσεις. Λίγο η αποστολή του συγκεκριμένου οχήματος, λίγο η σοβαρότητα των εσωτερικών της VW και λίγο ο πετρελαιοκινητήρας

που (κακώς) μας έβαλε σε mode χαλαρής οδήγησης, οι προσδοκίες μας ήταν μειωμένες. Λάθος μέγιστο!

ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΡ. ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟ

Το Sports Van μπορεί να είναι τετραγωνισμένο, μπορεί να έχει χώρους, μπορεί να είναι και diesel και γερμανικά... σοβαρό, αλλά κάτω από αυτό το παρουσιαστικό κρύβει πραγματικά κάτι sport γι' αυτόν που θα το οδηγήσει!
Δεν μιλάμε φυσικά για κόντρες και αναβάσεις αλλά για να ένα πολύ πρακτικό αυτοκίνητο, που καταφέρνει να έχει και ψυχή και επιδόσεις για τον οικογενειάρχη. Αλλά γι' αυτά θα πούμε αργότερα.

Διαστάσεις

Στα 4.2 μέτρα μήκους, που είναι πολύ λογικά και «ευκολοπαρκάριστα», το Sports Van κρύβει καλές θέσεις για πέντε άτομα, 500 λίτρα χώρου αποσκευών και αρκετές μικροθήκες για τα απαραίτητα. Στο σαλόνι του οι επιβάτες θα βιώσουν μια πολύ ευχάριστη ατμόσφαιρα λόγω των μεγάλων γυάλινων επιφανειών που πλέον σπανίζουν στα αυτοκίνητα. Θα κινηθούν ευχάριστα λόγω των μικρών κλίσεων και ξεκούραστα λόγω της πολύ καλής ηχομόνωσης, ενώ δεν θα παραπονεθούν στις μεγάλες αποστάσεις λόγω των ανατομικών καθισμάτων. Κάποιοι μπορεί να παραπονεθούν για την κλασική VW αντιμετώπιση στο θέμα του ταμπλό, αλλά πρόκειται για «σχολή», οπότε ή την ακολουθείς ή όχι.

Οδηγώντας

Στην κίνηση το Sports Van εκμεταλλεύεται το χαμηλό κέντρο βάρους και μπορεί να κινηθεί πολύ πιο γρήγορα απ' ό,τι υπονοεί το παρουσιαστικό του. Σε αυτό βοηθάνε και τα 110 diesel άλογα, που είναι πάντα εκεί με τη ροπή των 250Nm για να δώσουν την απαραίτητη ώθηση. Μπορεί να μην είναι αυτοκίνητο επιδόσεων, αλλά ο παραπάνω συνδυασμός μαζί με το χειροκίνητο κιβώτιο σου επιτρέπουν να κινηθείς σχεδόν γρήγορα. Τα 190+ χιλιόμετρα τελικής είναι αυτά που περιμένεις από ένα 1.6 diesel όχημα, ενώ η κατανάλωση είναι ακόμα καλύτερη και με απόλυτη προσοχή από τον οδηγό, ακόμα και μέσα στην πόλη, τα 5 λίτρα/100 χλμ. δεν είναι ανέφικτος στόχος.

Με τις τιμές να ξεκινάνε λίγο πάνω από τα 21.000 ευρώ, το Sports Van προσφέρει όλα όσα χρειάζεται ένας οικογενειάρχης σε χώρους και οικονομία, αλλά έχει κρυφές χάρες που αποκαλύπτει μόνο όταν βρεθείς πίσω από το τιμόνι.

Keywords
Τυχαία Θέματα