Rich kids από την Τεχεράνη

ΚΟΣΜΟΣRich kids από την ΤεχεράνηΔευτέρα, Νοέμβριος 28, 2016 - 18:25

Επαύλεις εκατομμυρίων με πισίνες εξωτερικές κι εσωτερικές, πανάκριβα αυτοκίνητα, ενδυμασίες που απέχουν πολύ από τα μουσουλμανικά πρότυπα, όπως και εικόνες από μια εξωφρενικά υπερφίαλη ζωή κάνουν τον γύρο του κόσμου εκκινώντας όχι από μια δυτική πρωτεύουσα αλλά από την Τεχεράνη, την πρωτεύουσα του Ιράν.

Αυτή είναι στο φόντο. Στο προσκήνιο είναι τα «πλουσιόπαιδα της Τεχεράνης» που καλοπερνούν, ζουν στον δικό τους ιλουστρασιόν

κόσμο, καμαρώνουν και τον επιδεικνύουν στο Instagram στον λογαριασμό με αυτό ακριβώς το όνομα, Rich Kids of Tehran, έχοντας ήδη 114.000 ακολούθους.

Οι εικόνες αυτού του κόσμου που φιλοξενούνται στον λογαριασμό της εφαρμογής ξενίζουν τόσο, ώστε πολλοί πίστεψαν ότι είναι πλαστές, ότι προέρχονται από το... Μπέβερλι Χιλς. Κι όμως δεν είναι. Ο λογαριασμός δημιουργήθηκε αντιγράφοντας ουσιαστικά την ιδέα από «Τα πλουσιόπαιδα του Instagram» - Rich Kids of Instagram, που παρουσιάζει τη ζωή την οποία απολαμβάνουν οι ζάπλουτοι γόνοι στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη.

Οι φωτογραφίες δείχνουν τα «πλουσιόπαιδα της Τεχεράνης» σε διακοπές στα χιόνια ή σε μέρη εξωτικά, σε πάρτι, απολαμβάνοντας κουβάδες σαμπάνια - στοιχείο τόσο αντιφατικό λόγω των αυστηρών θρησκευτικών κανόνων της χώρας τους. Πανέμορφα κορίτσια με φορέματα πολλών χιλιάδων ευρώ ή σε πισίνες να κάνουν μπάνιο με μπικίνι, να καπνίζουν σίσα (ναργιλέ), να απεικονίζονται μπροστά σε μεγαλοπρεπείς επαύλεις ή να οδηγούν αξιοζήλευτες Ferrari, Lamborghini, Maserati, Porsche, Aston Martin, Audi και Mercedes,
όλα εισαγόμενα.

Ο λογαριασμός έχει κερδίσει την παγκόσμια προσοχή, καθώς αποκαλύπτει την πραγματική ζωή κάποιων μέσα στη διαβόητη αυστηρή Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν.

Στενόμυαλοι

Σύμφωνα με τον ανώνυμο ιδιοκτήτη, «οι άνθρωποι βλέπουν λαούς και έθνη με στερεότυπα... και είναι συγκλονιστικό πόσοι στενόμυαλοι υπάρχουν στον σημερινό κόσμο. Κάποιοι είναι θετικοί, κάποιοι σοκάρονται, γιατί έχουν μια εικόνα για το Ιράν, είτε επειδή άκουσαν είτε είδαν μέσα από σειρές ή ταινίες!».

Κάποιοι τους αντιμετωπίζουν με απέχθεια ή μίσος, αλλά «ο πλούτος και η πολυτέλεια φέρνουν πάντα ζήλια... δεν έχει σημασία πού βρίσκεστε στον κόσμο!». Παραδέχονται ότι «πολλοί σκέφτονται ότι οδηγούμε καμήλες... Οδηγούμε γερμανικά και ιταλικά αυτοκίνητα (‘‘υπάρχουν εκατοντάδες Maserati μόνο στην Τεχεράνη. Κοστίζουν πάνω από 234.000 ευρώ, όλα έχουν εισαχθεί με 40% φόρο εισαγωγής που προκαταβάλλεται’’) και ντυνόμαστε με Chanel, Gucci, Louboutin και Tom Ford. Αυτό που δεν μπορείτε να δείτε ή να ακούσετε είναι οι γονείς μας που παρέχουν θέσεις εργασίας στους ανθρώπους στο Ιράν, φέρνουν έσοδα από τις οικονομικές δραστηριότητες... και βοηθούν τη χώρα. Εμείς απλά θέλουμε να μοιραστούμε μια θετική εικόνα του Ιράν», αλλά και «πράγματα που δεν θέλουν να δείτε σχετικά με το Ιράν».

Δείτε παρακάτω όλες τις φωτογραφίες:

Keywords
Τυχαία Θέματα