O Χόκινγκ πίστευε ότι δεν υπάρχει Θεός

ΚΟΣΜΟΣO Χόκινγκ πίστευε ότι δεν υπάρχει ΘεόςΤετάρτη, Οκτώβριος 17, 2018 - 18:17

❱❱ Δεν υπάρχει Θεός, αλλά υπάρχουν μορφές έξυπνης ζωής στο Διάστημα.

Αυτά υποστηρίζει ο διάσημος φυσικός Στίβεν Χόκινγκ στο τελευταίο του βιβλίο που κυκλοφορεί μετά τον θάνατό του, στο οποίο απαντά σε 10 «θεμελιώδεις ερωτήσεις» που αφορούν την ύπαρξη μιας ανώτερης δύναμης, του παραδείσου, της πιθανότητας εξωγήινης ζωής αλλά και των ταξιδιών στον χρόνο.

«Είμαστε ελεύθεροι να πιστεύει ο καθένας ό,τι θέλει και είναι άποψή μου ότι η πιο απλή εξήγηση είναι ότι δεν υπάρχει Θεός.

Κανένας δεν δημιούργησε το σύμπαν και κανένας δεν κατευθύνει τη μοίρα μας. Αυτό με οδηγεί σε μια πιο βαθιά συνειδητοποίηση, ότι δεν υπάρχουν πιθανότατα παράδεισος και ζωή μετά θάνατον» αναφέρει, σύμφωνα με την «Telegraph», ο Χόκινγκ στο βιβλίο «Σύντομες απαντήσεις σε μεγάλα ερωτήματα» που κυκλοφόρησε χθες, επτά μήνες μετά τον θάνατό του.

Αίσθηση έχει προκαλέσει το κομμάτι που αναφέρεται στην πρόβλεψή του για την εμφάνιση υπερανθρώπων που θα προκύψουν από την εξέλιξη της γενετικής. Αυτοί οι υπεράνθρωποι, που θα προέρχονται από πλούσιους γονείς οι οποίοι θα έχουν να πληρώσουν για την επεξεργασία του DNA των παιδιών τους, θα διαθέτουν ενισχυμένη μνήμη, ανοσία στις ασθένειες, υψηλή ευφυΐα και μακροζωία. Ο Χόκινγκ εκτιμά ότι αυτή η νέα «φυλή» θα εξαφανίσει τους μη προνομιούχους και θα καταφέρει να επεκταθεί σε άλλους πλανήτες.

Keywords
Τυχαία Θέματα