H… κατάρα του «Glee»: Πνίγηκε η Νάγια Ριβέρα

Ο πνιγμός της Νάγια Ριβέρα είναι το τελευταίο από τα τραγικά γεγονότα που έχουν σημαδέψει τη σειρά

Ήταν, αναμφισβήτητα, μία από τις πιο χαρούμενες τηλεοπτικές σειρές των τελευταίων ετών. Πίσω από τις κάμερες, όμως, οι πρωταγωνιστές και οι συντελεστές του «Glee» βρέθηκαν όλα αυτά τα χρόνια αντιμέτωποι με σκάνδαλα και τραγωδίες, με αποτέλεσμα η σειρά να χαρακτηριστεί η πιο «καταραμένη» της αμερικανικής τηλεόρασης.

Το πιο πρόσφατο δραματικό συμβάν ήταν ο πνιγμός της Νάγια Ριβέρα, η οποία στις 8 Ιουλίου νοίκιασε μαζί με τον 4χρονο γιο της, Τζόσι,

ένα σκάφος για να κάνουν βαρκάδα στη λίμνη Πιρού.

Λίγες ώρες αργότερα το σκάφος βρέθηκε ακυβέρνητο, με το μικρό αγόρι να κοιμάται σε αυτό. Όπως είπε αργότερα στους αστυνομικούς που το περισυνέλεξαν, η μητέρα του πήδηξε από τη βάρκα για να κολυμπήσει, αλλά δεν επέστρεψε. Η Ριβέρα είχε απασχολήσει και το 2017 τα media, όταν είχε συλληφθεί για ενδοοικογενειακή βία σε βάρος του τότε συζύγου της, Ράιαν Ντόρσι.

Τον Ιούλιο του 2013, ενώ η σειρά προβαλλόνταν ακόμα, βρέθηκε νεκρός ο Κόρι Μόντεϊθ, σε ηλικία 31 ετών, από υπερβολική δόση ηρωίνης και αλκοόλ. Τρεις μήνες αργότερα έφυγε ξαφνικά από τη ζωή και ο βοηθός σκηνοθέτη Τζιμ Φούλερ, από καρδιακό επεισόδιο στον ύπνο του, ενώ το 2014 αυτοκτόνησε η βοηθός παραγωγής και αδερφή της Τζούλια Ρόμπερτς, Νάνσι Μοτς. Στο χειρόγραφο σημείωμα που άφησε πίσω της κατηγορούσε τη διάσημη αδερφή της για την κατάθλιψη που βίωνε.

Ενα από τα πιο δραματικά γεγονότα που στιγμάτισαν τη σειρά ήταν, αναμφίβολα, η σύλληψη του Μαρκ Σάλινγκ το 2015 και η μετέπειτα καταδίκη του για κατοχή περισσότερων από 50.000 εικόνων και 600 βίντεο παιδικής πορνογραφίας.

Ο ίδιος είχε επιχειρήσει να κρύψει τη συλλογή σε κρυπτογραφημένο σκληρό δίσκο, όμως τον κατέδωσε στις Αρχές μια πρώην σύντροφός του.

Δύο μήνες προτού το δικαστήριο ανακοινώσει την ποινή φυλάκισής του βρέθηκε απαγχονισμένος κοντά στο σπίτι του, στο Λος Αντζελες. Ο Σάλινγκ διατηρούσε δεσμό με τη Ριβέρα από το 2007 έως το 2010. Στα απομνημονεύματά της αναφέρει ότι δεν εξεπλάγη από τη δράση του.

Τέλος, τις τελευταίες εβδομάδες η Λία Μισέλ, η οποία είχε δεσμό με τον Μοντέιθ την περίοδο του θανάτου του, κατηγορείται από μέλη του καστ και του συνεργείου για bullying στη διάρκεια των γυρισμάτων.

Keywords
Τυχαία Θέματα