Gay ο επόμενος (;) υφυπουργός Αμυνας των ΗΠΑ

ΚΟΣΜΟΣGay ο επόμενος (;) υφυπουργός Αμυνας των ΗΠΑΔευτέρα, Σεπτέμβριος 21, 2015 - 15:58

Ανοιχτά γκέι είναι ο άνθρωπος που πρότεινε ο Μπαράκ Ομπάμα για τη θέση του υφυπουργού Αμυνας των ΗΠΑ. Ο 47χρονος Ερικ Φάνινγκ, ειδικός σε θέματα εθνικής ασφάλειας για πάνω από δύο δεκαετίες, που έχει παίξει βασικό ρόλο στην επίβλεψη ολοκλήρωσης μερικών από τα πιο μεγάλα προγράμματα κατασκευής μαχητικών πλοίων και αεροσκαφών, φιγουράρει ως ο νέος ανώτατος πολιτικός ηγέτης του Στρατού.

Η υποψηφιότητα του Φάνινγκ, που πρέπει να περάσει από τη Γερουσία για να επιβεβαιωθεί, αποτελεί ακόμα μία χειρονομία του Αμερικανικού Στρατού, που θέλει να υιοθετήσει μια πολιτική μεγαλύτερης αποδοχής των ομοφυλοφίλων αλλά και των τρανσέξουαλ. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι ο Αμερικανός υπουργός Αμυνας Αστον Κάρτερ ανακοίνωσε τον Ιούλιο ότι ο Στρατός θα επανεξέταζε την απαγόρευση να υπηρετήσουν σε ανθρώπους που έχουν υποβληθεί σε επέμβαση αλλαγής φύλου.

Ο Αμερικανός πρόεδρος ωστόσο στην ανακοίνωση που εξέδωσε σχετικά με την υποψηφιότητα του Φάνινγκ για τη θέση του υφυπουργού Αμυνας φρόντισε να αναφερθεί αποκλειστικά στις αρετές του. «Ο Ερικ θα εισφέρει στον νέο ρόλο του πολλά χρόνια αποδεδειγμένης εμπειρίας και εξαιρετικές διοικητικές ικανότητες» επισημαίνει.

Keywords
Τυχαία Θέματα