Υπέρ της συνοχής της Ευρωζώνης τάχθηκε ο επίτροπος Έτινγκερ

08:42 19/11/2013 - Πηγή: TNSite
Όποιος θέλει να εκδιώξει χώρες, όπως η Ελλάδα, από το ευρώ, δεν καταλαβαίνει ότι οι διεθνείς επενδυτές αναμένουν συνοχή στην ΟΝΕ, δήλωσε ο Γερμανός επίτροπος της ΕΕ για θέματα Ενέργειας Γκίντερ Έτινγκερ, αναφερόμενος εμμέσως στην πρόταση των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) περί εξόδου ενός κράτους- μέλους από την Ευρωζώνη.

«Το ξυλοκόπημα εναντίον της Ελλάδας θα ήταν ο λάθος τρόπος», δήλωσε ο κ. Έτινγκερ, μιλώντας στο Συνέδριο της Νεολαίας του CDU στην Ερφούρτη και αναφέρθηκε σε «λαϊκιστικές τάσεις».

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, ο επίτροπος απέρριψε ακόμη ως «εσφαλμένες και επικίνδυνες» τις προτάσεις των Βαυαρών Χριστιανοκοινωνιστών περί εκδίωξης κράτους- μέλους του ευρώ, αλλά και περί μείωσης στο μισό του αριθμού των μελών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ειδικά αναφερόμενος στο σημείο αυτό, ο κ. Έτινγκερ τόνισε ότι κάθε επίτροπος δεν εκπροσωπεί μόνο ένα χαρτοφυλάκιο, αλλά αποτελεί σημαντικό συνδετικό κρίκο μεταξύ των Βρυξελών και της χώρας του.

«Εφόσον η Γερμανία αντέχει οικονομικά να πληρώνει 180 υπουργούς, ο αριθμός 28 (των μελών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής) δεν θα έπρεπε να βρίσκεται στο επίκεντρο ενός προεκλογικού προγράμματος», δήλωσε και υπενθύμισε ότι σε περίπτωση μείωσης των επιτρόπων, κατά καιρούς και η Γερμανία θα έπρεπε να παραιτείται από τον δικό της επίτροπο.

Ο Γκίντερ Έτινγκερ αναφέρθηκε ακόμη στην προσπάθεια «δεξιών και λαϊκιστικών» κομμάτων της Ευρώπης να ενωθούν ενόψει των ευρωεκλογών και προειδοποίησε για τον κίνδυνο «οι αντιευρωπαϊστές να καταλάβουν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έδρες που θα αντιστοιχούν σε ποσοστό 25%».

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα