Σήμερα η κηδεία του Γλαύκου Κληρίδη…

Δημοσία δαπάνη και με τιμές αρχηγού κράτους εν ενεργεία θα τελεστεί σήμερα η εξόδιος ακολουθία του βετεράνου πολιτικού και πρώην προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Γλαύκου Κληρίδη. Φόρο τιμής στον ιστορικό ηγέτη θα αποτίσουν ο πρόεδρος Αναστασιάδης και σύσσωμο το Υπουργικό Συμβούλιο. Σήμερα προς τιμήν του θα...
τηρηθεί δημόσια αργία. Οι σημαίες σε όλα τα δημόσια κτίρια, τα σχολεία και την πρεσβεία της Ελλάδος κυματίζουν μεσίστιες.
Επιθυμία της οικογένειας είναι, αντί στεφάνων,
να γίνονται εισφορές για τη Διερευνητική Επιτροπή για τους Αγνοουμένους.
Η καρδιά του Γλαύκου Κληρίδη σταμάτησε να χτυπά στις 15 Νοεμβρίου, ανήμερα της 30ής επετείου ανακήρυξης του ψευδοκράτους που ίδρυσε η Άγκυρα και ο Ραούφ Ντενκτάς.
Τη θλιβερή είδηση του θανάτου του πρώην Προέδρου ανακοίνωσε ο προσωπικός του γιατρός Ιωσήφ Κάσιος, o οποίος ανέφερε «ο μεγάλος ηγέτης έφυγε στις 6:20 μμ σήμερα».
Ο 95χρονος Γλαύκος Κληρίδης νοσηλευόταν τα τελευταία 24ωρα στην κλινική «Ευαγγελίστρια» στη Λευκωσία σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση, χωρίς μηχανική υποστήριξη και απλά του χορηγούνταν η ενδεικνυόμενη φαρμακευτική αγωγή. Η κατάσταση της υγείας του είχε χαρακτηριστεί μάλιστα μη αναστρέψιμη.
Keywords
Τυχαία Θέματα