Ξοδεύουμε πάνω από μια ώρα την ημέρα στα social media μέσω κινητού

19:21 6/6/2013 - Πηγή: TNSite

Η κατανάλωση βίντεο σε φορητές συσκευές οδηγεί την έκρηξη στην κίνηση δεδομένων

Οι χρήστες των smartphones περνούν τον περισσότερο χρόνο τους στα κοινωνικά δίκτυα, αναλώνοντας μέχρι και 85 λεπτά την ημέρα σε ορισμένα από αυτά. Αυτό αποκαλύπτει νέα έκδοση του Ericsson Mobility Report, επιβεβαιώνοντας

την εκτίμηση ότι η κίνηση των δεδομένων μέσω των κινητών τηλεφώνων θα συνεχίσει να αυξάνεται σημαντικά μέσα στα επόμενα χρόνια, μια τάση η οποία επηρεάζεται κυρίως από την κατανάλωση βίντεο.

Μάλιστα, η συνολική κινητικότητα των δεδομένων αναμένεται να δωδεκαπλασιαστεί μέχρι τα τέλη του 2018. Η αυξημένη χρήση επηρεάζεται από τη συνεχή αύξηση του διαθέσιμου περιεχομένου καθώς και από τις αυξημένες ταχύτητες του δικτύου, που προέρχεται από την ανάπτυξη των HSPA και LTE.

Στην Ελλάδα η μέση μηνιαία χρήση δεδομένων από φορητές συσκευές φτάνει σήμερα τα 300 Mb ανά σύνδεση, με αυξητική τάση χρόνο με τον χρόνο της τάξης του 10 με 15%.

Το βίντεο αποτελεί την κατηγορία εκείνη που δημιουργεί τη μεγαλύτερη κινητικότητα δεδομένων στα δίκτυα και αναμένεται να αυξηθεί περίπου στο 60% μέχρι τα τέλη του 2018.

Ενώ, όμως, τα βίντεο είναι δημοφιλή, οι χρήστες δεν έχουν την τάση απαραίτητα να ξοδεύουν τον περισσότερο χρόνο σε εφαρμογές με βαριά δεδομένα. Οι καταναλωτές περνούν περισσότερο χρόνο στα κοινωνικά δίκτυα, δηλαδή ένα μέσο όρο των 85 λεπτών ανά ημέρα σε ορισμένα δίκτυα.

Η αύξηση των πωλήσεων των smartphones έφτασε στο 50% των συνολικών πωλήσεων κινητών συσκευών για το πρώτο τρίμηνο του 2013, σε σύγκριση με το 40% για το 2012. Ο αριθμός των συνολικών συνδρομών στα κινητά αυξήθηκε κατά 8% σε παγκόσμια βάση για το πρώτο τρίμηνο του 2013, σε σχέση με πέρσι. Από αυτές, στα WCDMA/HSPA προστέθηκαν 60 εκατ. συνδρομές, οι συνδρομές μόνο στα GSM/EDGE αυξήθηκαν περίπου στα 30 εκατομμύρια και στα LTE (τα λεγόμενα και 4G) προστέθηκαν 20 εκατομμύρια νέες συνδρομές.

Επιπλέον, στη συγκεκριμένη έκδοση του report μελετάται η σχέση μεταξύ της απόδοσης των δικτύων και της αφοσίωσης του πελάτη. Η απόδοση του δικτύου είναι ο κυριότερος παράγοντας της αφοσίωσης του συνδρομητή στους παρόχους της κινητής τηλεφωνίας, ακολουθώντας τη σχέση αξίας και χρημάτων.

Πρώτο Θέμα

Keywords
Τυχαία Θέματα