Ξεχάστε τις μπύρες για να…αποφύγετε τα κουνούπια!

10:08 7/8/2013 - Πηγή: TNSite

Η αγαπημένη καλοκαιρινή συνήθεια πολλών, η παγωμένη μπύρα, φαίνεται πως αρέσει και στα κουνούπια! Κι όμως ένα μόλις μπουκάλι μπύρα είναι αρκετό για να αυξήσει έως και 20% τον κίνδυνο τσιμπήματος από κουνούπια.

Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό της Αμερικανικής Ένωσης Ελέγχου Κουνουπιών, τα κουνούπια προτιμούν όσους πίνουν μπύρα γιατί η μπύρα αυξάνει την ποσότητα αιθανόλης που εκκρίνεται μέσω του ιδρώτα. Επίσης αυξάνει την θερμοκρασία του σώματος γεγονός που λειτουργεί ως πόλος έλξης για τα κουνούπια.

Ωστόσο υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που μπορεί

να οδηγήσουν σε… ενοχλητική επιδρομή κουνουπιών. Όπως η ομάδα αίματος Ο, η οποία σύμφωνα με τη μελέτη προτιμάται ιδιαιτέρως από τα κουνούπια.

Ακόμη τα κουνούπια πολιορκούν τους αθλητές καθώς «μυρίζουν» το γαλακτικό οξύ, το ουρικό οξύ, την αμμωνία και άλλες ουσίες που αποβάλλονται μέσω του ιδρώτα. Κατά τη διάρκεια άσκησης, αυτές οι ουσίες συγκεντρώνονται και έτσι «τραβούν» τα κουνούπια.

Ένας ακόμη περίεργος μαγνήτης είναι για τα κουνούπια είναι τα χρώματα: οι ειδικοί ανακάλυψαν πως τα αγαπημένα χρώματα των κουνουπιών είναι το μαύρο, το μπλε και το κόκκινο, γι αυτό και προτείνουν να αποφεύγετε ρούχα αυτών των χρωμάτων.

iatros4u

Keywords
Τυχαία Θέματα