«Βουτιά» στη δημοτικότητα του Ολάντ

06:29 29/10/2013 - Πηγή: TNSite
Κάθετη πτώση έχει σημειώσει η δημοτικότητα του γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ εξαιτίας της οργής των πολιτών που διαμαρτύρονται για τις αυξήσεις στους φόρους, το υψηλό ποσοστό ανεργίας και τη μεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης.

Η δημοτικότητα του Ολάντ έχει πέσει κατακόρυφα, στο 26% και είναι η πρώτη φορά που δημοσκόπηση της εταιρείας BVA τοποθετεί ένα γάλλο πρόεδρο κάτω από το 30%.

Η θετική γνώμη των πολιτών για τον Ολάντ άρχισε να πέφτει πολύ

σύντομα μετά την εκλογή του, το Μάιο του 2012, ωστόσο αυτή η έρευνα δείχνει ότι η δημοτικότητά του είναι η χαμηλότερη σε σχέση με οποιονδήποτε άλλο πρόεδρο, οποιαδήποτε άλλη χρονική περίοδο κατά τη διάρκεια των 32 ετών που η BVA διεξάγει σχετικές έρευνες.

Αυτό υπογραμμίζει το δύσκολο έργο που έχει να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση του Ολάντ σε μια περίοδο που η ανεργία και οι φόροι έχουν επισκιάσει τις προσπάθειες για αναζωογόνηση της οικονομίας.

Η δημοσκόπηση δείχνει μια σχεδόν ομόφωνη γνώμη: το 97% των ερωτηθέντων έχουν σχηματίσει κακή γνώμη για τον Ολάντ, ένα ποσοστό το οποίο δεν είχε επιτευχθεί ποτέ από κανένα άλλο πρόεδρο μεταξύ των υποστηρικτών των άλλων κομμάτων.

Περίπου το 84% των ερωτηθέντων -μεταξύ της 24ης και 25ης Οκτωβρίου- πιστεύει ότι η κυβερνητική πολιτική δεν είναι αποτελεσματική και το 74% ότι δεν είναι δίκαιη. Η εικόνα του Ολάντ δέχτηκε πρόσφατα ένα ακόμα πλήγμα όταν αυτός επέτρεψε την επιστροφή στη χώρα μιας μετανάστριας, η οποία είχε απελαθεί, αλλά αρνήθηκε μαζί της να επιστρέψει στη Γαλλία και η οικογένειά της.

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα