Βενιζέλος: Το 2013 θα είναι πολύ δύσκολο, αλλά ταυτόχρονα θα είναι και το έτος της στροφής

15:12 27/11/2012 - Πηγή: TNSite

«Η μεγάλη εικόνα από τη συνεδρίαση του Eurogroup είναι σίγουρα θετική χάρη στις θυσίες του ελληνικού λαού», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος κατά την ομιλία του στη ΚΟ του κόμματος.

«Διεξάγεται συνεχώς μια σκληρή μάχη ανάμεσα στην ορθολογική και την ανορθολογική εκδοχή της Ευρώπης», προσθέτει.

«Το πρώτο εξάμηνο του 2013 θα είναι πολύ δύσκολο αλλά ταυτόχρονα το 2013 θα είναι και

το έτος της στροφής», σημειώνει και προσθέτει ότι «η εμπειρία της διαπραγμάτευσης δείχνει πόσο λάθος κάνουν όσοι λένε ότι μπορείς να θέσεις υπό εκβιασμό 17 χώρες της ευρωζώνης».

«Η διαπραγμάτευση αυτή δείχνει πόσο δύσκολες ήταν οι προηγούμενες πολύ μεγαλύτερες σε αντικείμενο διαπραγματεύσεις», είπε χαρακτηριστικά.

Επίσης, τόνισε ότι «τώρα φάνηκε και το παράδειγμα της Κύπρου και της υπεύθυνης κυπριακής αριστεράς που έψαχνε λεφτά από Ρωσία και Κίνα. Τώρα φάνηκε και ο καταλυτικός ρόλος του ΔΝΤ στη συμφωνία για τη βιωσιμότητα με επιβάρυνση επίσημου τομέα (OSI)».

«Έχει πολύ μεγάλη σημασία η εκταμίευση των 44 δις του 2012, να πέσει χρήμα στην αγορά, να ολοκληρωθεί η ανακεφαλαιοποίηση».

Παράλληλα εξαπελυσε επίθεση στον Αλ. Τσίπρας λέγοντας ότι στεναχωρήθηκε σήμερα με τη συμφωνία γιατί επενδύει στην καταστροφή της χώρας και συμπλήρωσε ότι «ποια είναι η θέση του ΣΥΡΙΖΑ για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών; Έχει αλλάξει πολλές φορές θέσεις τους τελευταίους μήνες».

Keywords
Τυχαία Θέματα