Το λέιζερ πιθανή θεραπεία για την νόσο του Αλτσχάιμερ

01:15 7/11/2013 - Πηγή: TNSite

Η χρήση του λέιζερ θα μπορούσε να συμβάλλει στην θεραπεία ασθενειών όπως η νόσος του Αλτσχάιμερ και του Πάρκινσον. Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Chalmers στη Σουηδία, μαζί με τους ερευνητές από το πολωνικό Πανεπιστήμιο Wroclaw ανακάλυψαν ότι η χρήση της τεχνικής του λέιζερ μπορεί να "απομακρύνει" τις πρωτεΐνες που πιστεύεται ότι προκαλούν τις ασθένειες αυτές.

"Κανείς δεν έχει μιλήσει σχετικά με τη χρήση του φωτός για τη θεραπεία αυτών των ασθενειών μέχρι τώρα. Αυτή είναι μια εντελώς νέα προσέγγιση

και πιστεύουμε ότι αυτό θα μπορούσε να αποτελέσει μια σημαντική ανακάλυψη στην έρευνα των ασθενειών όπως η νόσος του Αλτσχάιμερ", επεσήμαναν οι ερευνητές.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της μελέτης, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Nature Photonics, αυτές οι ασθένειες προκύπτουν όταν η πρωτεΐνη του β- αμυλοειδούς συγκεντρώνεται σε μεγάλες δόσεις, με αποτέλεσμα να αναστέλλει τις κυτταρικές διεργασίες. Οι ερευνητές εναποθέτουν τις ελπίδες τους, στην φωτοακουστική θεραπεία, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την απομάκρυνση των δυσλειτουργικών πρωτεϊνών.

Σήμερα, τα συσσωματώματα του β-αμυλοειδούς αντιμετωπίζονται με χημικές ουσίες, οι οποίες όμως είναι πολύ τοξικές και επιβλαβείς για τους ασθενείς. Με την θεραπεία των πολλαπλών φωτονίων της τεχνικής του λέιζερ, η χορήγηση των χημικών ουσιών θα είναι περιττή, και θα μπορεί στο μέλλον να οδηγήσει στην πιο αποτελεσματική θεραπεία των ασθενειών όπως της νόσου του Αλτσχάιμερ και του Πάρκινσον με λιγότερες επιπλοκές.

Copyright © 2012 - 2013 News.gr

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του news.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

News

Keywords
Τυχαία Θέματα