Ρομπέρτο, εσύ, σούπερ σταρ!

00:43 7/11/2013 - Πηγή: TNSite
Ο αγώνας του Ολυμπιακού με τη Μπενφίκα στο Γ. Καραϊσκάκης είχε μόλις τελειώσει και ο τερματοφύλακας των ερυθρολεύκων, Ρομπέρτο, χτύπησε τρεις φορές στο χορτάρι τη γροθιά και την παλάμη του, αφού κυλήθηκε πρώτα απίστευτα σε αυτό!

Ο Ισπανός τερματοφύλακας ένιωθε το βράδυ της Τρίτης ένα αίσθημα ικανοποίησης, μαζί με χαρά, μαζί με την άνοδο στην αυτοπεποίθησή του επειδή έδινε απαντήσεις.

Οι αθλητικές εφημερίδες της Λισαβόνας τον κατέκριναν πριν και από τα δύο παιχνίδια, ωστόσο οι προσδοκίες

για δική του "γκέλα" αυξήθηκαν και εκφράστηκαν ακόμη πιο ανοικτά μετά το γκολ του Καρντόζο στο πρώτο ματς στο Νουέβα Ντα Λουζ, όπου ο Ρομπέρτο φέρει ευθύνη.

Εκείνος πείσμωσε και το έδειξε. Η πρώτη του αντίδραση μπροστά στις κάμερες ήταν το "τώρα μιλήστε για μένα", αν και αργότερα, στις "επίσημες" και πιο... νηφάλιες δηλώσεις του, δήλωσε ότι η εμφάνισή του "δεν είχε εκδικητικό χαρακτήρα, αλλά ήταν ένα δώρο στον κόσμο του Ολυμπιακού και στην ομάδα γενικότερα".

Η ψυχούλα του το ξέρει... Ωστόσο, ο Ρομπέρτο απόλαυσε γρηγορότερα από κάθε άλλον ξένο που δεν έχει έρθει μετά Βαΐων και κλάδων -εξαιρούνται συνεπώς οι Σαβιόλα, Ριβάλντο, Τζιοβάνι, Καρεμπέ- το τραγούδισμα του ονόματός του από την απαιτητική ερυθρόλευκη εξέδρα.

Ήταν ο ελάχιστος φόρος τιμής για ένα "τρίποντο" που του ανήκει κατά 99% (το άλλο 1% το μοιράζονται ο Χολέμπας με το Μανωλά για τη φάση του γκολ στο 13'), όμως είναι ένα τεράστιο κίνητρο, μια τιτάνια φόρτιση μπαταρίας για τη συνέχεια.

Το βράδυ της Τρίτης ο Ρομπέρτο ήταν απροσπέλαστος. Στο έκτο λεπτό εκτινάχθηκε στη δεξιά γωνία του για να διώξει το σουτ του Καρντόζο.

Στο 8' πρόλαβε με σίγουρη έξοδο την έφοδο του Μάρκοβιτς που έμπαινε μόνος του.

Στο πρώτο λεπτό του δευτέρου ημιχρόνου έδιωξε το σουτ-ψαλίδι του Μάρκοβιτς.

Στο 54' αποσόβησε το πλασέ του Σίλβιο.

Στο 78' έδιωξε το εξ επαφής σουτ του Τζούρισιτς.

Ο Ολυμπιακός βρήκε ένα μεγάλο τερματοφύλακα και το θέμα είναι αν θα τον κρατήσει. Ο Ισπανός δείχνει να θέλει να μείνει στον Πειραιά αλλά το θέμα είναι τι θα πει και η Ατλέτικο Μαδρίτης μετά από αυτές τις εμφανίσεις ή πόσο θα τον κοστολογήσει.

Όταν, ως ταλέντο, ο Ρομπέρτο είχε πάει στη Μπενφίκα το 2010 είχε αγοραστεί έναντι 8,5 εκατ. ευρώ και οι Αετοί τον πούλησαν το καλοκαίρι του 2011 στη Σαραγόσα για 8,6 εκατ. ευρώ.

Μέσα από μια περίπλοκη οικονομική κατάσταση, ο Ρομπέρτο κατέληξε στην Ατλέτικο Μαδρίτης έναντι 6 εκατ. ευρώ, ήρθε όμως απευθείας ως δανεικός στον Ολυμπιακό. Η αξία του από τότε -πέρα από την επική εμφάνιση της Τρίτης 5 Νοεμβρίου, υπάρχουν και τα δύο πέναλτι που έπιασε κόντρα σε Παρί Σεν Ζερμέν στο Γ. Καραϊσκάκης και Άντερλεχτ στο Βέλγιο- έχει αυξηθεί ακόμη περισσότερο.

Θα μπορέσει ο Ολυμπιακός το καλοκαίρι να δώσει 8 εκατ. ευρώ;

News

Keywords
Τυχαία Θέματα