Το Ισραήλ άφησε ελεύθερους Παλαιστίνιους κρατούμενους

08:28 30/10/2013 - Πηγή: TNSite
Ακόμα 26 Παλαιστίνιους κρατούμενους άφησε ελεύθερους το Ισραήλ, στο πλαίσιο της επανάληψης των ειρηνευτικών συνομιλιών. Πέντε κρατούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι στη Γάζα και άλλοι είκοσι ένας εστάλησαν στη Δυτική Όχθη.

Οι κρατούμενοι που αφέθηκαν ελεύθεροι ήταν όλοι καταδικασμένοι για φόνους κ είχαν περάσει από 19 έως 28 χρόνισα στη φυλακή.

Οι ειρηνευτικές συνομιλίες επαναλήφθηκαν τον Αύγουστο έπειτα από τριετή διακοπή.

Η ανταποκρίτρια του BBC στη Δυτική Όχθη μεταδίδει πως οι κρατούμενοι που αφέθηκαν

ελεύθεροι αντιμετωπίζονται ως πολιτικοί κρατούμενοι και ήρωες της Παλαιστίνης, παρότι η απόφαση απελευθέρωσης δεν ήταν ευχάριστη για τους Ισραηλινούς.

Στη Γάζα πυροτεχνήματα φώτισαν τον ουρανό την ώρα που έφτασε το κονβόι με τους κρατούμενους ενώ στη Δυτική Όχθη οι κρατούμενοι οδηγήθηκαν στη Ραμάλα όπου ο Παλαιστίνιος πρόεδρος απευθύνθηκε στους συγκεντρωμένους.

Προανήγγειλε πως η επόμενη ομάδα κρατουμένων θα αφεθεί ελεύθερη ε δύο μήνες και ζήτησε να αφεθούν ελεύθεροι όλοι οι Παλαιστίνιοι.

«Δεν πρόκειται να υπάρξει τελική συμφωνία χωρίς την απελευθέρωση όλων των κρατουμένων», τόνισε ενώ διέψευσε τις φήμες πως η συμφωνία για την απελευθέρωσή τους βασίστηκε στο ότι θα επιτραπεί στο Ισραήλ να συνεχίζει τον εποικισμό.

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα