Καραμανλής και “Καραμανλισμός”

Πώς πέρασε το τριήμερο ο Κ. Καραμανλής

Ο Καραμανλής διαμηνύει ότι δεν θα ψηφίσει νέα μέτρα

Ο Κώστας Καραμανλής επιστρέφει

Ο Καραμανλής δεν κάνει βόλτες αλλά …περιοδείες

Ο Καραμανλής δεν πιστεύει στην θεωρία των δύο άκρων

Υπέρ της συγκρότησης ενός εθνικού μετώπου έναντι της «τρόικας» τάσσεται ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής.

Αυτοί είναι μερικοί μόνο από τους τίτλους που αλίευσα το Σαββατοκύριακο

που πέρασε. Και είμαι βέβαιος, 100% που λένε, πως όλα τα σχετικά δημοσιεύματα γράφτηκαν εν αγνοία του Κώστα Καραμανλή, αλλά διοχετεύτηκαν από τους λεγόμενους “Καραμανλικούς”.

Όπως το ΠΑΣΟΚ έχει τους λεγόμενους “Παπανδρεϊκούς” οι οποίοι μόλις παίρνει το κόμμα άλλος (Σημίτης, Βενιζέλος) σκάνε μύτη σαν τα μανιτάρια για να… σώσουν το κόμμα και την πατρίδα, έτσι και στη ΝΔ έχουν τους “Καραμανλικούς” που εμφανίζονται από το πουθενά για να… σώσουν την παράταξη και την Ελλάδα. Και συνήθως δεν ρωτάνε ποτέ τον όποιον Καραμανλή υπάρχει. Από μόνοι τους, βγαίνουν, κάνουν μπούγιο και φασαρία αλλά σχεδόν ποτέ ο Καραμανλής δεν ξέρει τίποτε.

Για να ξεκαθαρίσουμε κάτι: Άλλο ο Καραμανλής κι άλλο ο “Καραμανλισμός”. Κάποιοι τα έχουν μπερδέψει και νομίζουν ότι εκφράζουν τον ηγέτη της δεξιάς παράταξης και τις αρχές του. Όλοι οι άλλοι είναι κακοί αλλά οι δήθεν εκφραστές του Καραμανλισμού είναι οι σούπερμαν της πολιτικής που έρχονται να σώσουν τη Νέα Δημοκρατία και τη χώρα.

Έτσι, λοιπόν, τον τελευταίο καιρό ακούμε διάφορα. Ο Αντώναρος, που λένε πως μιλάει εξ ονόματος του Κώστα Καραμανλή, βρίζει υπουργούς και την κυβέρνηση γιατί έχουν… χαθεί. Πριν δύο εβδομάδες είχε προαναγγείλει μεγάλες ανατροπές, μιλώντας και πάλι… εξ ονόματος των Καραμανλικών. Ακόμη περιμένουμε τις ανατροπές Ευάγγελε. Θα πέσει η κυβέρνηση ή όχι; Το ερώτημα απευθύνεται και στον κ. Στυλιανίδη.

Άλλες φορές υπάρχουν πολλοί βουλευτές που κάνουν αυστηρή κριτική στην κυβέρνηση για διάφορα θέματα. Πολλές φορές έχουν απόλυτο δίκιο, άλλες απλά λαϊκίζουν. Όμως, όλες τις φορές που γίνεται αυτό οι συγκεκριμένοι βουλευτές «γκρουπάρονται» και αποκαλούνται… “Καραμανλικοί”. Ίσως δεν φταίνε αυτοί, οι εφημερίδες και συγκεκριμένα συμφέροντα φταίνε που θέλουν οπωσδήποτε η Νέα Δημοκρατία του Σαμαρά να έχει… αντίπαλον δέος. Να θυμίζουν στον πρωθυπουργό ότι ο Καραμανλής (όχι ο μεγάλος, ο άλλος) είναι πανταχού παρών.

Μάλιστα, εσχάτως κάποιοι έχουν φτάσει στο σημείο να διαρρέουν ότι ο Κώστας Καραμανλής θα ηγηθεί μια εθνικής προσπάθειας, ενός μεγάλου εθνικού κόμματος που θα σώσει τη ΝΔ και την πατρίδα.

Την πιο κρίσιμη στιγμή για τη χώρα, που όλοι πρέπει να είναι ενωμένοι, που δε χωράνε βεντέτες, ξεκαθαρίσματα λογαριασμών, προσωπικές φιλοδοξίες και επιδιώξεις, ορισμένοι πιστεύουν ότι έτσι προσφέρουν στην πατρίδα. Αν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής (ο μεγάλος) σηκωνόταν από τον τάφο του και τους άρχιζε στα γνωστά… γαλλικά που χρησιμοποιούσε όταν κάποιοι έκαναν παιχνίδια σε βάρος της πατρίδας, τότε θα καταλάβουν τι σημαίνει πραγματικά εθνική προσπάθεια.

Βαρεθήκαμε να ακούμε τον κάθε τυχαίο βουλευτή που δεν τον ξέρει ούτε η μάνα του να επικαλείται το όνομα του Καραμανλή και να προετοιμάζεται για… σωτήριες λύσεις με φόντο φυσικά την οικονομία.

Και για να έχουμε και καλό ερώτημα. Οι περισσότεροι από αυτούς που ονομάζονται «Καραμανλικοί» δεν ήταν και στις δύο κυβερνήσεις του Κ. Καραμανλή; Τότε που η ΝΔ παρέλαβε μια χρεωμένη χώρα (από τον Σημίτη) για να την παραδώσει ακόμη πιο χρεωμένη; Οι σωτήρες της οικονομίας με αρχηγό τον Αλογοσκούφη δεν ήταν αυτοί που το 2007 μιλούσαν για το «ελληνικό θαύμα»; «Πετύχαμε τους υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης στην Ευρώπη», έλεγε ο ένας. «Κάτω από το 3% το έλλειμμα», έλεγε ο άλλος. Και τελικά είδαμε τα αποτελέσματα. Πώς λοιπόν μιλούν αυτοί που έχουν μερίδιο ευθύνης για… νέα εθνική προσπάθεια; Το ίδιο φυσικά ισχύει και για τους Πασόκους που αφού διέλυσαν τη χώρα βγαίνουν τώρα να μας… ξανασώσουν. Πρώτα μας «έσωσαν» οι Παπανδρεϊκοί και στη συνέχεια οι Βενιζελικοί.

Έλεος πια με τις οικογενειοκρατίες, τις πολιτικές φατρίες και τους σωτήρες που βαυκαλίζονται να τους ονοματίζουν κάπως.

Ας αναρωτηθούν όλοι αυτοί, από όλα τα κόμματα, αν περισσεύει κανένας στην εθνική προσπάθεια. Αν πρέπει να είμαστε χωρισμένοι στους μεν και τους δε. Αν πρέπει να δημιουργούμε θεωρίες συνωμοσίας και να κάνουμε κακό στην κυβέρνηση που αυτή τη στιγμή διαπραγματεύεται. Βαρεθήκαμε όλους τους – ικούς

Κι επιτέλους, θα γίνουν όλοι πολύ καλύτεροι όταν θα έχουν κάνει μια στοιχειώδη αυτοκριτική. Για το τι έχουν προσφέρει και τι έχουν ζημιώσει τη χώρα. Όταν γίνει αυτό θα γίνει και η Ελλάδα καλύτερη.

Keywords
Τυχαία Θέματα