Τεμπέληδες λόγω…γονιδίων!

01:43 22/5/2013 - Πηγή: TNSite

Βαριέστε εύκολα; Προτιμάτε την πολυθρόνα και τον καναπέ από οτιδήποτε άλλο; Η τεμπελιά σας προέρχεται από τα γονίδιά σας!

Αμερικανοί ερευνητές επισημαίνουν πως η τεμπελιά μπορεί να είναι γραμμένη στο DNA μας, αφού κάποια γενετικά χαρακτηριστικά μπορεί να προδιαθέτουν μερικούς ανθρώπους στην αποφυγή της σωματικής εργασίας.

Κατά τη διάρκεια της μελέτης, οι επιστήμονες κατάφεραν επιλεκτικά να εκθρέψουν αρουραίους, οι οποίοι ήταν είτε πολύ δραστήριοι, είτε πολύ τεμπέληδες, δείχνοντας έτσι ότι η γενετική παίζει κάποιο ρόλο

στην προθυμία μας να γυμναστούμε. Η μελέτη μέτρησε πόσες φορές οι αρουραίοι πήγαν οικειοθελώς στον τροχό μέσα σε διάστημα 6 εβδομάδων.

Στη συνέχεια, οι ερευνητές διασταύρωσαν τους 26 πιο δραστήριους αρουραίους μεταξύ τους και την ίδια διαδικασία ακολούθησαν με τους 26 πιο τεμπέληδες.

Μετά την επανάληψη του προγράμματος αναπαραγωγής για 10 γενιές, η γενεαλογική γραμμή των πιο δραστήριων αρουραίων έτρεχε 10 φορές περισσότερο από τη γενεαλογική γραμμή των τεμπέληδων.

Οι ειδικοί σκοπεύουν τώρα να εξετάσουν τις επιδράσεις των ταυτοποιημένων γονιδίων στην προθυμία του ανθρώπου να γυμναστεί.

iatros4u

Keywords
Τυχαία Θέματα