Ταλιατέλες Μποσκαγιόλα!

19:35 20/7/2013 - Πηγή: TNSite

Οι ταλιατέλες αυτές λέγονται Μποσκαγιόλα, που σημαίνει , γιατί είναι ενα πλούσιο γεύμα που θα δώσει ενέργεια για όλη την ημέρα. Από τις συνταγές του Άκη Πετρετζίκη!

Υλικά

250 γραμμάρια μπέικον1 Κρεμμύδι Ψιλοκομμένο2 σκελίδες σκόρδο Ψιλοκομμένο300 γραμμάρια μανιτάρια κομμένα σε φέτες100 ml λευκό κρασί300 ml κρέμα γάλακτος350 γραμμάρια ταλιατέλεςμαϊντανός ψιλοκομμένος100 γραμμάρια παρμεζάνα τριμμένηΑλάτιΠιπέρι
φρέσκο

Βράζουμε τα ζυμαρικά σε καυτό αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Σουρώνουμε και κρατάμε 50ml από το νερό που βράσανε.

Εν τω μεταξύ, σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το μπέικον και το σοτάρουμε μέχρι να αρχίσει να ροδίζει (περίπου 3 λεπτά), προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και σοτάρουμε για άλλα 3 λεπτά. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα μανιτάρια και σοτάρουμε για άλλα 5 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί και περιμένουμε μέχρι να εξατμιστεί τελείως.

Μόλις ςξατμιστεί το κρασί, ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος. Όταν η κρέμα αρχίζει να πήζει και να , ρίχνουμε τα ζυμαρικά και το νερό που κρατήσαμε και ανακατεύουμε καλά.

Βγάζουμε απο τη φωτιά, προσθέτουμε την παρμεζάνα, τον μαϊντανό, αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε αμέσως.

oisyntagesmoy.gr

OnNews

Keywords
Τυχαία Θέματα