Σύσκεψη αρχηγών τη Δευτέρα για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο

19:21 23/5/2013 - Πηγή: TNSite

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ ζήτησε από τον πρωθυπουργό να υπάρξει συνάντηση των πολιτικών αρχηγών για το θέμα αυτό.

Ο πρωθυπουργός ανταποκρίθηκε θετικά και τη Δευτέρα το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί συνάντηση των πολιτικών αρχηγών.

Αντιδράσεις κομμάτων για την πορεία του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου

Βολές κατά της ΝΔ για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ενώ το γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ θεωρεί ότι το ζήτημα του αντιρατσιστικού

νομοσχεδίου έχει μεταφερθεί στο επίπεδο των αρχηγών που συγκροτούν την κυβερνητική πλειοψηφία

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ η ΝΔ «προχωρά από το πάγωμα στην οριστική απόσυρση του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου», ενώ την θεωρεί «δέσμια των ακροδεξιών θυλάκων στο εσωτερικό της». Τέλος, ερωτά τα συγκυβερνώντα κόμματα ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ εάν θα στηρίξουν αυτά που λέγανε τόσο καιρό ή θα συνεχίσουν να επιβεβαιώνουν την ομηρία τους από τον κ. Σαμαρά και τους ακροδεξιούς του συμβούλους.

«Το ζήτημα του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου έχει μεταφερθεί εκ των πραγμάτων στο επίπεδο των αρχηγών που συγκροτούν την κυβερνητική πλειοψηφία» αναφέρει στην ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ προσθέτοντας ότι «Κανείς δεν μπορεί να προκαταλαμβάνει τη Βουλή με αλαζονικές διαρροές».

Με αφορμή, δε, τη σημερινή επίθεση στο Λονδίνο, ο Τομέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΠΑΣΟΚ αναφέρει ότι «οι δολοφόνοι του Λονδίνου, ο Μπρέιβικ, οι Έλληνες ομοϊδεάτες τους αλλά και όσοι τους εκτρέφουν πρέπει να αντιμετωπίζονται με τον ίδιο τρόπο».

Από την πλευρά της, η Χρυσή Αυγή κάνει λόγο για «στημένη ενδοκυβερνητική διαμάχη με αφορμή τον αντιρατσιστικό νόμο» ενώ για τα γεγονότα στο Λονδίνο, υποστηρίζει ότι «Ισλαμιστές εγκληματίες διαπράττουν φρικτές δολοφονίες σε ολόκληρη την Ευρώπη».

News247

Keywords
Τυχαία Θέματα