ΣΥΡΙΖΑ: Πρωτιά Δραγασάκη στην ψηφοφορία νέα Κεντρική Επιτροπή

15:14 15/7/2013 - Πηγή: TNSite

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εφορευτικής επιτροπής του 1ου Συνεδρίου, το ενιαίο ψηφοδέλτιο (σ.σ. το οποίο υποστήριξε και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας) επέλεξαν 2.294 σύνεδροι και συγκεντρώνει ποσοστό 67,61% (135 έδρες στην Κεντρική Επιτροπή) ενώ η Αριστερή Πλατφόρμα συγκέντρωσε 1023 ψήφους και 30,15% (60 έδρες).

Τα υπόλοιπα ψηφοδέλτια έλαβαν:

Ανένταχτοι εντός ΣΥΡΙΖΑ

35 ψήφοι (1,03% και 2 έδρες),

Κομμουνιστική τάση / πλατφόρμα 25 ψήφοι (0,74% και 2 έδρες),

Παρέμβαση των μελών 9 ψήφοι (0,27% και 1 έδρα),

Παρέμβαση για την ενότητα 7 ψήφοι (0,21%, 0 έδρες)

Σε ό,τι αφορά τα πρόσωπα που εκλέγονται στη νέα Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, στις τρεις πρώτες θέσεις εκλέγονται οι:

Γιάννης Δραγασάκης (1458 ψήφοι), Ευκλείδης Τσακαλώτος (1352 ψήφοι) και Γιάννης Μηλιός (1060 ψήφοι).

Δείτε εδώ τα αναλυτικά αποτελέσματα

"Πρέπει να σεβόμαστε και τον εσωκομματικό αντίπαλο"

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤΕΝΝΑ, ο Δημ. Παπαδημούλης είπε εν τω μεταξύ τα εξής:

"Το καταστατικό ισχύει για όλους και για τον Π.Λαφαζάνη ασφαλώς. Τον εκτιμώ πολύ και τον σέβομαι, έχουμε άλλωστε μια κοινή πορεία 25 χρόνων από τη δημιουργία του τότε Συνασπισμού, στα τέλη της δεκαετίας του ‘80. Όποια απόφαση πάρει ένα κόμμα, το όποιο κόμμα, όχι μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ, εάν δεν δουλεύουν τα πρώτα του στελέχη, τα μέλη και οι φίλοι του με συλλογικότητα και αλληλοσεβασμό δεν θα πετύχουμε τίποτα. Κάποιες στιγμές εντάσεων, κάποιες φωνές εναντίον του Λαφαζάνη δεν μου άρεσαν καθόλου. Πρέπει να σεβόμαστε και τον εσωκομματικό αντίπαλο.

Σε ό,τι αφορά τον Μ.Γλέζο, δεν τον στεναχωρήσαμε εμείς αλλά οι αντίπαλοι του ΣΥΡΙΖΑ στεναχωρήθηκαν, που πίστεψαν ότι θα τραβούσε το χαλί στην προσπάθεια ενοποίησης του κόμματος. Και το απάντησε ο ίδιος το μεσημέρι του Σαββάτου λέγοντας: «όσοι ελπίζουν ότι εμείς θα οδηγήσουμε στη ρήξη και τη διάσπαση, είναι βαθιά γελασμένοι». Και τελειώνοντας αγκαλιάστηκε με τον Αλ.Τσίπρα. Η Αριστερά δεν είναι αρχηγικό μαγαζί, δεν μας κυβερνούν γόνοι δυναστειών και το «όλοι μαζί» είναι η φιλοσοφία μας".

Τίτλος – Έμβλημα – Έδρα του Κόμματος

1. Ο τίτλος του κόμματος είναι "Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς" και συγκεκομμένα ΣΥΡΙΖΑ

2. Έμβλημα του κόμματος είναι τρεις σημαίες που επικάθεται η μία πάνω στην άλλη, η κόκκινη, η πράσινη και η μωβ με την προσθήκη ενός κίτρινου αστεριού από πάνω.

3. Έδρα του κόμματος είναι η Αθήνα, αλλά ασκεί τη δραστηριότητά του σε όλη την Ελληνική επικράτεια και στο εξωτερικό.

Βασικές αρχές λειτουργίας του ΣΥΡΙΖΑ

1. Ο ΣΥΡΙΖΑ συγκροτείται για να λειτουργήσει ως κόμμα των μελών του, τα οποία απολαμβάνουν πλήρη δικαιώματα και αναλαμβάνουν τις αντίστοιχες ευθύνες και υποχρεώσεις.

2. Ο ΣΥΡΙΖΑ λειτουργεί συλλογικά και δημοκρατικά, δρα σύμφωνα με τις αποφάσεις της πλειοψηφίας, σέβεται και κατοχυρώνει την διαφορετική άποψη.

3. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ενιαίος και πολυτασικός, πλουραλιστικός, ανοιχτός στην ύπαρξη διαφορετικών ιδεολογικών, ιστορικών και αξιακών ευαισθησιών και ρευμάτων σκέψης στο χώρο της Αριστεράς. Είναι ταξικά αγκυρωμένος στο εργατικό και ευρύτερα λαϊκό κίνημα, με ρητές φεμινιστικές και οικολογικές στοχεύσεις. Σέβεται και θεωρεί πλούτο του διαφορετικές καταβολές σαν τις παραπάνω, αναγνωρίζει τη δυνατότητα ύπαρξης τάσεων και παρέχει έδαφος για να καλλιεργούνται απρόσκοπτα και να εκπροσωπούνται στην εσωτερική δημοκρατία όλες οι απόψεις, αποσκοπώντας όμως πάντοτε σε προωθητικές συνθέσεις.

4. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ανοιχτός σε ολόκληρο το δημιουργικό και αγωνιστικό δυναμικό της κοινωνίας που επιθυμεί την ανατροπή, ανεξάρτητα από πολιτική καταγωγή ή προηγούμενες ιδεολογικές δεσμεύσεις. Συμμετέχει σε κάθε κοινωνική κίνηση, προβάλλει και επεξεργάζεται διαρκώς τις προτάσεις του, χωρίς να προσπαθεί να τις επιβάλει εκ των άνω.

Είναι φορέας που, με σταθερό γνώμονα τις αξίες και τις χειραφετητικές ιδέες της Αριστεράς και των κοινωνικών κινημάτων βρίσκεται σε διαδικασία συνεχούς αυτοδιαμόρφωσης, ανάλογα με όσα κατακτά, μαθαίνει και συνειδητοποιεί.

5. Ο ΣΥΡΙΖΑ μεριμνά συστηματικά για τη θεωρητική κατανόηση του κοινωνικού και ιστορικού γίγνεσθαι και για τη θεωρητική μόρφωση των μελών του, αξιοποιώντας τα εργαλεία ανάλυσης της εξελισσόμενης μαρξικής θεωρίας.

6. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μόνιμα ανοιχτός στην κριτική της κοινωνίας απέναντί του και στη δική του αυτοκριτική, με την ικανότητα να αλλάζει όσα κάθε φορά δεν λειτουργούν ικανοποιητικά.

7. Ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει τόσο στην άσκηση των δικαιωμάτων όσο και στην κατανομή των υποχρεώσεων την αμφισβήτηση των στερεότυπων ρόλων των φύλων καθώς και την ισόρροπη συμμετοχή ανδρών και γυναικών στις διαδικασίες του κόμματος

8. Η δομή και η λειτουργία του ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει να αντανακλά τις αρχές και τις αξίες της κοινωνίας για την οποία αγωνίζεται.

Διαβάστε εδώ αναλυτικά το σχέδιο Καταστατικού του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς

News247

Keywords
Τυχαία Θέματα