Συνεχίζεται η μεγάλη γιορτή στις Σπέτσες!

14:14 13/10/2013 - Πηγή: TNSite
Μια τεράστια πολύχρωμη παρέα αγκάλιασε σήμερα το νησί των Σπετσών! Χιλιάδες δρομείς από κάθε γωνιά της Ελλάδας, αλλά και με πολλές συμμετοχές από το εξωτερικό έλαβαν μέρος στο Spetses mini Marathon, που διοργανώνεται για 3η χρονιά.

Από νωρίς το πρωί, οι δρομείς προετοιμάζονταν για τους αγώνες, με ισχυρούς συμμάχους τον λαμπερό ήλιο και τις υψηλές θερμοκρασίες. Για τους καλύτερα προετοιμασμένους,

ο γύρος του νησιού ήταν μια αληθινή πρόκληση, αφού θα έπρεπε να διανύσουν μια απόσταση 25 χιλιομέτρων. Στις 9.30, δόθηκε η εκκίνηση για τους 730 συμμετέχοντες, 100 περισσότερους από πέρυσι, ενώ 1 ώρα και 28 δευτερόλεπτα αργότερα, ο πρώτος έκοβε την κορδέλα του τερματισμού! Δεν ήταν άλλον από τον αθλητή του Salamom Δημήτρη Θεοδωρακάκο, που πέτυχε και ρεκόρ διαδρομής. Η σπουδαία Μαραθωνοδρόμος Μάγδα Γαζέα, η καλύτερη της χώρας μας, τερμάτισε πρώτη από τις γυναίκες με χρόνο, 1.37.

Ο 2ος αγώνας των 5 χιλιομέτρων, είχε περισσότερους φανατικούς, αφού σε αυτόν συμμετείχαν 1.250 άτομα. Το κλίμα ήταν απόλυτα γιορτινό, με δρομείς όλων των ηλικιών, να ξεχύνονται στους γραφικούς δρόμους των ηλιόλουστων Σπετσών. Μετά από 14.33 λεπτά ο Κώστας Νακόπουλος, πρωταθλητής Ελλάδας στα 800 μέτρα τερμάτισε πρώτος, ενώ στις γυναίκες την πρωτιά κατέκτησε η Ρόη Δανάλη Αποστολοπούλου με χρόνο 18.33.

Για πρώτη στην Ελλάδα σε αγώνα δρόμου συμμετείχαν 5 αθλητές με αμαξίδια, που ανήκουν στον σύλλογο «Περπατώ» που έχει έδρα την Κομοτηνή.

Ο τεχνικός διευθυντής του Αγώνα κ. Λευθέρης Πλακίδας, μίλησε στο newsbeast.gr για την όλη διοργάνωση: «Η επιτυχία του αγώνα για 3η συνεχόμενη χρονιά δεν είναι μόνο η μεγάλη συμμετοχή των δρομέων και των κολυμβητών, αλλά το γεγονός ότι δημιουργείται αθλητική κουλτούρα στον νησί, αυξάνει η τουριστική περίοδος, και δημιουργείται ένας ιδανικός προορισμός για διακοπές και αθλητισμό και εκτός της θερινής σεζόν. Το γεγονός ότι μέσα σε αυτά τα 3 χρόνια κατάφερε να είναι η 3η μεγαλύτερη διοργάνωση τρεξίματος μετά την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, είναι μια τεράστια πρόκληση, και αυξάνει και τις απαιτήσεις όλων όσοι συμμετέχουν στη διοργάνωση. Χωρίς τους Σπετσιώτες εθελοντές και το όραμα του Δημάρχου και των Αντιδημάρχων Σπετσών αυτός ο αγώνα δεν θα μπορούσε να υλοποιηθεί. Και φυσικά αν δεν υπήρχε η πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του Spetses mini Marathon Μαρίνα Κουταρέλη, η οποία ανέβασε πολύ ψηλά τον πήχη και έχει καταφέρει να γίνει η διοργάνωση η πιο άρτια οργανωμένη στην Ελλάδα. Η χαρά και ο ενθουσιασμός όσων συμμετέχουν είτε στο τρέξιμο είτε στο κολύμπι είναι η μεγαλύτερη επιβράβευση για τις προσπάθειες που κάνουμε όλο το χρόνο, για να πάει καλά αυτή η διοργάνωση».Για δεύτερη χρονιά, το newsbeast.gr είναι ο μοναδικός Web Media Sponsor του Spetses mini Marathon, μεταφέροντας με ζωντανές ανταποκρίσεις και συνεχές ρεπορτάζ τον παλμό των αγώνων. Η δημοσιογραφική του ομάδα θα παρακολουθεί και θα μεταδίδει καθημερινά τις εξελίξεις, με φωτογραφικά αφιερώματα και στιγμιότυπα από όλα τα σημαντικά γεγονότα.

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα