Συνάντηση Μηταράκη με την Ένωση Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων

02:56 11/7/2013 - Πηγή: TNSite
Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Νότης Μηταράκης, συναντήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Ανάπτυξης με το Προεδρείο της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων και φορέων Ναυτιλίας.

Στη συνάντηση μετείχε και ο ειδικός γραμματέας ΣΔΙΤ Νίκος Μαντζούφας. Μετά το τέλος της συνάντησης ο κ. Μηταράκης και ο Πρόεδρος της Ένωσης Θ. Κόντες προέβησαν σε δηλώσεις.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Νότης Μηταράκης δήλωσε: «Με μεγάλη χαρά δέχθηκα σήμερα το Προεδρείο της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων και τους ευχαριστώ

για τις μεγάλες προσπάθειες που καταβάλλουν για την τόνωση της κρουαζιέρας στην Ελλάδα. Κατά την διάρκεια της συζήτησης επικεντρωθήκαμε στις πολύ μεγάλες προοπτικές που έχει η Αθήνα και ο Πειραιάς για την προσέλκυση σημαντικού όγκου επιβατών, ως βάση εκκίνησης της κρουαζιέρας (home porting). Από τη δική μας την πλευρά, έχουμε κάνει όλες τις απαραίτητες μελέτες και σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία και τους φορείς, θα προχωρήσουμε στην υλοποίηση των συγκεκριμένων έργων».

Με τη σειρά του ο Θ. Κόντες είπε: «Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον κ. Υφυπουργό και τον Ειδικό Γραμματέα για την συνάντηση που είχαμε. Συζητήσαμε θέματα που αφορούν την κρουαζιέρα και ειδικότερα την ανάπτυξη και τον εκσυγχρονισμό των λιμενικών υποδομών. Φυσικά, ο Πειραιάς, έχει ξεχωριστό ρόλο λόγω των πολλαπλών αφίξεων και του home porting. Με την συνεχή ανάπτυξη της τεχνολογίας αλλά και του όγκου των κρουαζιεροπλοίων, είναι αναγκαίος ο σχεδιασμός και νέων εγκαταστάσεων στην ευρύτερη περιοχή έτσι ώστε να διευκολύνουν την πρόσβαση των πλοίων αλλά και τη διακίνηση από και προς τα πλοία των εκατομμυρίων τουριστών. Οι ανάγκες για σύγχρονες λιμενικές υποδομές αφορούν ολόκληρη τη χώρα και στη σημερινή συζήτηση με τον κ. Υφυπουργό και τον Ειδικό Γραμματέα υπήρξε ταύτιση απόψεων για το συγκεκριμένο ζήτημα. Η συζήτηση έγινε σε ιδιαίτερα καλό κλίμα κάτι που μας ενθαρρύνει για τις μελλοντικές ενέργειες οι οποίες είναι βέβαιο ότι θα είναι προς το συμφέρον της χώρας μας και της Ελληνικής οικονομίας».

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα